Ieşenii îşi riscă viaţa pentru a economisi bani. Cumpără locuinţe care s-ar dărâma la primul cutremur (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din agenţii imobiliari prezenţi la primul târg de profil organizat în capitala Moldovei au remarcat faptul că ieşenii preferă să cumpere apartamente încadrate în clasa I de risc seismic, care sunt mai ieftine cu 10.000 de euro faţă de locuinţele mai noi.

Iaşi: Apartamente ieftine de închiriat

Una dintre cele mai mari agenţii imobiliare din Iaşi susţine că apartamentele din Podu Roş sunt la mare căutare, fiind ideale pentru cumpărat apoi pentru închiriat din cauza riscului ridicat de prăbuşire.

image

„Apartamentele din Podu Roş au fost construite prin anii 1960-1970 şi au suprafeţe mai mari decât în alte cartiere. O locuinţă de 50 de metri pătraţi, cu două camere, renovată complet, cu centrală o putem vinde cu 28.500 de euro. Chiar dacă este în clasa I de risc seismic, apartamentele se cumpără mult. Noi îi informăm pe proprietari de acest aspect, dar spun că nu le este frică", ne-a spus Marius Marcu, consilier vânzări.

În cartierul Podu Roş, sunt încadrate clasa I de risc seismic apartamentele de pe Aleea Rozelor, Splai Bahlui, Şoseaua Naţională şi bulevardul Nicolae Iorga.

Primul târg imobiliar organizat la Iaşi la Carrefour Era a adunat peste 24 de firme de profil şi bănci.

image

Agenţiile imobiliare au venit cu tolba plină cu oferte. Aceştia le propun clienţilor o reducere de 5.000 de euro pentru contractele încheiate în cele două zile de târg, sâmbătă şi duminică, pentru apartamentele rezidenţiale din Copou.

image

O altă ofertă valabilă astăzi şi mâine se referă la discounturi de 19% plus garaj pentru alte apartamente din Copou, sau o reducere de 11% pentru locuinţele din Colina Viilor.

image

Agenţii imobiliari le-au propus clienţilor şi oferta Rate la dezvoltator, un sistem foarte popular printre ieşeni.

Ofertă de criză pe piaţa imobiliară din Iaşi: proprietar cu chirie

Cel mai nou cartier rezidenţial inclus în acest sistem de rate direct la investitor este în Breazu, unde sunt în construcţie peste 100 de apartamente.

image

„Pentru acest târg am venit cu o ofertă de 1.500 de euro avans şi rate de la 189 de euro pe lună pentru un apartament de o cameră în valoare totală de 25.000 de euro", a spus agentul imobiliar Mitică Târnoveanu.

image

Nu la fel de încântaţi au fost şi posibilii cumpărători care ar dori ca agenţiile imobiliare să mai lase din preţ.

„Am vândut un apartament cu o cameră şi caut unul cu două camere. Aş fi dispus să cheltui până la 40.000 de euro, dar agenţii nu prea lasă din preţ, deşi spun că negociază. Mai este şi problema construcţiilor noi, unde lucrările sunt de proastă calitate", a spus ieşeanul Vasile Paraschiv.

Şi cele mai mari bănci din Iaşi au fost prezente la târg cu oferte de credite imobiliare. „Din cauza programului Prima Casă, nu sunt mai puţini ieşeni care solicită credite imobiliare. Avem o flexibilitate foarte mari, permitem două reeşalonări pe perioada creditului şi luăm în considerare toate tipurile de venituri“, a spus Oana Ghiorghiescu, directorul unei agenţii bancare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite