Ieşenii îşi pot afla istoricul medical peste o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asiguraţii trebuie să completeze o cerere pe calculator (Foto Arhivă)
Asiguraţii trebuie să completeze o cerere pe calculator (Foto Arhivă)

De pe 2 aprilie, asiguraţii pot accesa Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) pe site-ul Casei de Sănătate Iaşi (CAS), de unde pot să afle toate serviciile medicale de care au beneficiat începând cu 1 ianuarie 2010. Dacă constată neconcordanţe, cetăţenii sunt rugaţi să facă reclamaţie la CAS.

Ieşenii pot să-şi afle istoricul medical cu ajutorul SIUI, care va fi funcţional la Iaşi de pe 2 aprilie.

Astfel, asiguraţii pot solicita aceste informaţii dacă intră pe site-ul CAS, completează o cerere şi o expediază online. În mai puţin de 24 de ore se va face un fişier cu toate serviciile medicale de care au beneficiat de la 1 ianuarie 2010 şi care au fost decontate de Casa de Sănătate Iaşi.

Fiind date confidenţiale, asiguratul va fi informat printr-un email că informaţiile pe care le-a solicitat sunt disponibile şi va trebui să se prezintă la sediul CAS cu un suport electronic pe care să fie transferate datele şi cu actele de identitate. Dacă le vrea tipărite va trebui să achite contravaloarea foilor consumate.

Jumătate din centrele de permanenţă din judeţul Iaşi se închid

„Cetăţenii trebuie să ştie că vor primi informaţii despre toate serviciile pe care noi le-am decontat: farmacie, medici de familie, îngrijire la domiciliu, dispozitive. Dacă însă a plătit din buzunarul lui pentru anumite servicii, acestea nu vor figura aici", spune Iulian Şerban, preşedintele CAS Iaşi.

Medic de familie cu patru joburi în localităţi ieşene diferite. Vezi ce salariu are

Şefii sănătăţii le recomandă ieşenilor ca în cazul în care observă anumite neconcordanţe să facă reclamaţie la CAS.

Un prim astfel de caz a fost sesizat de curând.

Iaşi: „Prizonieră“ de şapte ani la Casa de Asigurări de Sănătate

„Avem o reclamaţie din Coarnele Caprei unde un cetăţean ne-a spus că nu a primit cărucior cu rotile deşi în actele pe care noi le avem figurează că dispozitivul a ajuns la dumenalui. Se fac cercetări în acest caz", spune Iulian Şerban, preşedintele CAS Iaşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite