Medic de familie cu patru joburi în localităţi ieşene diferite. Vezi ce salariu are

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de familie care lucrează la centrele de permanenţă din judeţul Iaşi vor fi monitorizaţi întrucât unii figurează că prestează servicii în patru comune, plus cabinetul indfividual. Salariul unui asemenea doctor a însumat anul trecut 129.130 de lei.

Venituri de lux pentru medicii de familie care lucrează în centrele de permanenţă din judeţ. Un cadru medical figurează în hârtiile Casei de Sănătate Iaşi ca prestând servicii în trei astfel de centre şi solicită înscrierea în al patrulea centru. Salariul medicului de familie este însă pe măsură: 129.130 de lei în 2011, fără veniturile de la cabinetul individual pe care-l are.

Fizic însă, medicul nu are cum să lucreze în atât de multe locuri întrucât cele nouă centre de permanenţă funcţionează în localităţi diferite: Movileni, Bivolari, Ciorteşti, Deleni, Focuri, Podu Iloaiei, Schitu Duca, Vlădeni şi Plugari.

Iaşi: Cabinetele medicilor de familie, luate cu asalt. Bolnavii: „În zilele în care doctorii au protestat ne-am luat tratamentul cu ţârâita“

Este medic şi mamă. Vezi cum îşi împacă meseria şi familia

Conducerea CAS Iaşi susţine că împreună cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică au format o comisie pentru a face verificări.

El este medicul care a refuzat un salariu de zece ori mai mare. Vezi aici motivele

„S-a format o comisie care monitorizează activitatea centrelor de permanenţă  formată din reprezentanţi al CJAS şi DSP care vor analiza activitatea celor nouă centre de permanenţă. Am descoperit că sunt medici care lucrează în două sau trei centre de permanenţă pe lângă activitatea de la cabinetul lor individual şi vom lua măsuri în aşa fel încât activitatea să fie reală la acele centre de permanenţă să nu există numai pe hârtie. Sunt medici care  anul trecut pentru  cele 966 de pacienţi consultaţi să câştige 129.130 de lei, şi mai sunt alţi colegi care câştigă între 76.000 şi 100.127 de lei pe an", spune Iulian Şerban, preşedintele CAS Iaşi.

Medicii de familie spun însă că dacă se respectă graficul de lucru, nu este nicio problemă dacă doctorii

„Se lucrează conform unui grafic care se face la începutul fiecărei luni şi unde fiecare medic îşi programează garda. Nu s-a întâmplat niciodată să rămână descoperită garda. Există colegi care lucrează la mai multe centre de permanenţă, dar în aşa fel îşi aranjează programul încât ajung acolo. Noi avem o colegă care lucrează şi la alte centre, şi la Plugari şi la Vlădeni, dar la Vlădeni lucrează o zi pe săptămână, iar la Plugari are două zile pe lună. Este fizic posibil dacă graficul se întocmeşte în aşa manieră încât să nu se suprapună. Colega are şi cabinet medical individual“, spune Florin Moldoveanu, medic la centrul de permanenţă Bivolari.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite