Ieşenii protestează împotriva ACTA sâmbătă în Piaţa Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iaşiul se aliniază protestelor paşnice organizate în 21 de state din întreaga lume sâmbătă, pe 11 februarie.

Cu începere de la ora 17.00 şi până la ora 22.00 cei care sunt împotriva Acordului Comercial de Combatere a Contrafacerii (ACTA) sunt aşteptaţi în centrul Iaşiului, în Piaţa Unirii. Anunţul care-i cheamă pe cei care se opun Acordului a fost lansat pe reţeaua de socializare Facebook, unde, la nivel naţional, câteva mii de persoane au răspuns afirmativ invitaţiei.

Iaşi: Părinţi, feriţi-vă copiii de dependenţa de internet

„Acum 22 de ani părinţii noştri au luptat împotriva comunismului şi au învins! Acum a venit rândul nostru să luptăm pentru ceea ce ne aparţine şi vom învinge. Trebuie să învingem! Celor care cu adevărat le pasă de net trebuie să vină la protest şi să zică NU ACTA!", este un mesaj pe pagina evenimentului.

„Voi fi acolo! Şi am să-mi mobilizez şi prietenii! Treaba asta ne interesează pe toţi şi trebuie să luăm poziţie!", spune un alt adept al iniţiativei anti-ACTA.

Condamnată că i-a spart contul rivalei sale pentru că avea o relaţie cu fostul iubit

„ACTA (Acordul comercial de combatere a contrafacerii) prevede, printre altele, că providerii de internet pot să consulte informaţiile din calculatorul unei persoane conectate atunci când există suspiciuni că aceasta foloseşte sau accesează materialul piratat. Totuşi, ACTA permite statelor care au semnat acordul, aşa cum este România, să se retragă sau să aducă amendamente", explică Andrei Ovidiu pe pagina evenimentului.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a fi la curent cu cele mai noi informaţii despre protestele din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite