Iaşi: Părinţi, feriţi-vă copiii de dependenţa de internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vacanţa mare este un prilej pentru cei tineri de a-şi petrece mai mult din timpul liber în faţa calculatoarelor, navigând pe internet.

Pentru că în multe cazuri părinţii sunt preocupaţi de serviciu, copiii riscă să devină dependenţi de mediul online. Jocurile, reţelele de socializare şi camera chat sunt doar câteva dintre motivele pentru care viaţa virtuală ar putea deveni mult mai atractivă pentru tineri decât mediul real.

PERICOL Internetul, boală grea. 5 ieşeni ajung zilnic la psiholog din cauza calculatorului (VIDEO)

„Persoanele care petrec mult timp la computer pot manifesta dureri şi amorţeli în mâini şi încheieturi, dureri de spate şi ceafă, tulburări de somn şi posibile sexualizări precoce în situaţia în care copiii accesează site-uri nerecomandate minorilor", a explicat psihologul Cătălin Luca.

Pentru a evita astfel de situaţii, speciliştii recomandă părinţilor să limiteze pe cât posibil accesul copiilor la internet şi calculator, să-i supravegheze în timp ce navighează în mediul online, dar şi să-i implice în activităţi specifice vârstei: lecturi, sporturi individuale şi tabere.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite