Bibliotecarii au început campania de strângere a semnăturilor pentru un sediu decent FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bibliotecarii ieşeni strâng semnături pentru obţinerea unui sediu
Bibliotecarii ieşeni strâng semnături pentru obţinerea unui sediu

Zeci de ieşeni au semnat pe listele puse la dispoziţie de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Asachi" pentru ca instituţia să primească de la oficialităţi un sediu corespunzător în care să-şi desfăşoare activitatea În această seară debutează şi evenimentul „Noaptea Bibliotecilor".

În speranţa că vor reuşi să sensibilizeze oficialităţile şi opinia publică, reprezentanţii bibliotecii judeţene au amenjat într-un cort al Crucii Roșii, amplasat in fața Palatului Culturii, lângă statuia lui Ștefan cel Mare, "sediul" destinat strângerii de semnături. O parte din bibliotecari, împreună cu voluntari de la Crucea Roșie și Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară (CMSC) au împărţit pliante cu informații referitoare la condiţiile în care funcţionează actualmente biblioteca.

Bibliotecarii ieşeni strâng semnături pentru obţinerea unui sediu

Vezi aici imagini de la acţiunea de strângere a semnăturilor

„Încercăm să mobilizăm opinia publică să susţină în faţa Consiliului Judeţean acordarea unui spaţiu bibliotecii. După ce Biblioteca a implementat în întreg judeţul un proiect de instruire a populaţiei cu privire la acordarea primului ajutor, ieşenii sunt acum aşteptaţi să acorde ei primul ajutor pentru resuscitarea Bibliotecii", au spus reprezentaţi ai Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi" Iaşi.

Citeşte şi: Lupta pentru Biblioteca „Asachi" se mută online (UPDATE)

Cărţile de la „Asachi", aruncate de şefii CJ

Pentru ca acţiunea să fie mai atractivă pentru ieşeni, lângă măsuţa cu materiale informative, a fost adus şi un tânăr muzician pentru a interpreta la chitară. Pe asfaltul din faţa statuii a fost desenat un plan interior al eventualului sediu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite