Ieşenii, sclavii băncilor. Datoriile populaţiei au ajuns la 3,9 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele statistici financiare publicate de Banca Naţională a României arată că datoriile ieşenilor pentru creditele contractate se ridică la nu mai puţin de 3,91 milioane de lei.

Cea mai mare pondere în această sumă este reprezentată de împrumuturile luate de ieşeni în alte valute. Acestea se ridică la 2,7 milioane de lei, din care 1,5 milioane sunt reprezentate de creditele de consum şi 1,2 milioane de cele penru locuinţe. Dacă în cazul creditelor contractate în valută se constată o creştere de 0,1 milioane de lei comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010, valoarea împrumuturilor semnate în moneda naţională se înregistrează o scădere.

Citeşte şi: Ieşenii intră în noul an datori vânduţi la bănci. Ce spun specialiştii despre restanţele record

Astfel, conform statisticilor BNR, valoarea totală a creditelor în lei ale ieşenilor este în prezent de 1,1 milioane. Din această sumă cea mai mare parte este reprezentată de creditele de consum.

Pe de altă parte, se pare că perioada de criză a crescut apetenţa ieşenilor şi pentru depozite. Valoarea totală a acestora ajunge în prezent la 1,5 milioane de lei, comparativ cu 1,3 milioane, anul trecut.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi informaţii despre starea economiei din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite