UPDATE Ieşeanul Vasile Astărăstoae, judecat pentru corupţie, a fost reales şef al medicilor din România FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iaşi
Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iaşi

Rectorul Universităţii de Medicină din Iaşi a mai prins un mandat de patru ani ca preşedinte al Colegiului Medicilor din România.

UPDATE Ora 16.40 Noul preşedinte a declarat pentru PaginaMedicală.ro că va continua proiectele actuale ale Colegiului, printre priorităţile sale numărându-se anularea legii coplăţii, adoptarea unei legi a sănătăţii în favoarea pacienţilor şi medicilor şi creşterea calităţii educaţiei medicale.

„Sunt onorat de faptul că în pofida unei campanii murdare, corpul medical nu s-a lăsat manipulat şi mi-a acordat votul de a-i reprezenta în continuare. Pentru mine este o mare responsabilitate de a nu-i dezamăgi în luptele grele care vor urma şi pentru cei care au dorit ca vocea Colegiului să dispară, le transmit ca s-au înşelat amarnic", a spus Vasile Astarastoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România

Proaspăt ales la conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi şi trimis pe 21 decembrie în judecată pentru că ar fi trucat o licitaţie cu fonduri europene, Vasile Astărăstoae a mai prins un mandat ca preşedinte al Colegiului Medicilor România şi al Colegiului Medicilor Iaşi.

Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, audiat la DNA

Vezi imaginile de la audierile DNA în dosarul de corupţie de la UMF

20.000 de pagini de acuzaţii pentru cei 13 inculpaţi de la UMF Iaşi

Contracandidaţii lui Astărăstoae au fost Mircea Cinteză, fost ministru al Sănătăţii şi Gheorghe Borcean, vicepreşedintele Colegiului Medicilor.Cei trei şi-au depus azi-dimineaţă declaraţiile de candidatură, iar şedinţa de alegeri a Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor România a început la ora 9.00.

Astărăstoae a fost reales cu 30 de voturi pentru şi cu 21 de voturi împotrivă, fiind al doilea mandat pe care l-a obţinut ca şef al medicilor din ţară. Funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor Iaşi o deţine încă din 1999. 

UPDATE Şeful medicilor Vasile Astărăstoae a fost trimis în judecată: „Dosarul de corupţie este un roman SF prost scris“ FOTOGALERIE

ANI a decis: rectorul Vasile Astărăstoae este incompatibil UPDATE

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite