Iaşiul, neatractiv pentru turiştii străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 181.000 de turişti au ales anul trecut Iaşiul ca destinaţie pentru vacanţe sau pentru călătoriile de business.

Conform reprezentanţilor Direcţiei Judeţene de Statistică, 181.347 de persoane au ajuns în 2011 în Capitala Moldovei, spre deosebire de anul 2010 când în Iaşi au poposit 171.618 de turişti.

Refugii eco pentru turiştii care bat munţii, propuse de un profesor ieşean

Ca şi în anii anteriori, turiştii români au reprezentat cea mai mare parte a celor care au ales Iaşiul ca destinaţie de vacanţă sau pentru afaceri. Aceştia au constituit 88,5% din numărul total de sosiri, în timp ce turiştii străini au reprezentat doar 11,5%. „Pe tipuri de structuri de primire turistică, în anul 2011 sosirile în hoteluri deţin 74,7% din totalul sosirilor, iar pe categorii de clasificare a acestora, categoria «3 stele» deţine 48,9% din totalul sosirilor", a explicat Gheorghe Chirilă, şeful Direcţiei Judeţene de Statistică Iaşi.

Decembrie, lună profitabilă

Una dintre cele mai bănoase luni ale anului trecut pentru hotelierii ieşeni a fost, cum era de aşteptat, luna decembrie, 12.564 de persoane au sosit în Capitala Moldovei în ultima lună a anului 2011, creşterea fiind cu 15% mai mare decât în luna similară a anului 2010. Tot românii au fost cei care au contribuit la creşterea gradului de ocupare al hotelurilor şi pensiunilor din Iaşi, aceştia fiind în număr de 11.379 de persoane.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a fi la curent cu cele mai noi informaţii din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite