Iaşi: Se întâmplă în Moldova. O elevă vine la şcoală lihnită de foame

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama elevei nu a muncit ani de-a rândul, singurul venit al familiei fiind practic din alocaţia fetei. Mirela Lupaşcu primeşte de câteva zile o masă caldă la un aşezământ filantropic, dar situaţia ei rămâne dificilă.

Venea la şcoală flămândă, în pragul leşinului, din cauză că mama ei nu avea bani pentru mâncare! Aşa poate fi rezumată drama unei eleve în clasa a IX-a la Colegiul Economic „Virgil Madgearu" din Galaţi, Mirela Lupaşcu.

Sătulă să tot fie lovită şi înfometată chiar de către cea care ar fi trebuit să o ocrotească şi să-i poarte de grijă, în luna ianuarie, Mirela a încercat să-şi ia zilele. Şi-a tăiat venele şi a ajuns în stare gravă la spital. Medicii au reuşit s-o salveze şi s-o vindece nu numai fizic, ci şi psihic, pentru că adolescenta era pradă depresiei.

Alarmant! Copiii moldoveni sunt la fel de graşi ca cei americani. Ascultă mărturia unei persoane de 120 de kilograme (VIDEO)

La Spitalul de Urgenţă, câţiva copii de la un centru de plasament i-au sugerat să încerce să ajungă şi ea într-o astfel de instituţie.

După ce a revenit la şcoală, Mirela a intrat în atenţia Cameliei Tănase, profesoara de Contabilitate de la Liceul Economic, care, mişcată de greutăţile prin care trece eleva ei, a vrut cu tot dinadinsul să o ajute.

„Mi-a povestit de varianta cu centrul de plasament şi am sunat la Protecţia Copilului. A venit cineva de acolo, a stat de vorbă cu fata şi cu mama ei, dar mi-au spus că dacă o duc pe Mirela într-un centru de plasament, va avea de suferit", povesteşte profesoara.

Citeşte aici toată povestea Mirelei

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite