Poveste incredibilă. Vezi aici drama unei eleve de la un liceu gălăţean care vine la şcoală lihnită de foame chiar din cauza mamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama elevei nu a muncit ani de-a rândul, singurul venit al familiei fiind practic din alocaţia fetei. Mirela Lupaşcu primeşte de câteva zile o masă caldă la un aşezământ filantropic, dar situaţia ei rămâne dificilă.

Venea la şcoală flămândă, în pragul leşinului, din cauză că mama ei nu avea bani pentru mâncare! Aşa poate fi rezumată drama unei eleve în clasa a IX-a la Colegiul Economic „Virgil Madgearu" din Galaţi, Mirela Lupaşcu.

Sătulă să tot fie lovită şi înfometată chiar de către cea care ar fi trebuit să o ocrotească şi să-i poarte de grijă, în luna ianuarie, Mirela a încercat să-şi ia zilele. Şi-a tăiat venele şi a ajuns în stare gravă la spital. Medicii au reuşit s-o salveze şi s-o vindece nu numai fizic, ci şi psihic, pentru că adolescenta era pradă depresiei.

La Spitalul de Urgenţă, câţiva copii de la un centru de plasament i-au sugerat să încerce să ajungă şi ea într-o astfel de instituţie.

După ce a revenit la şcoală, Mirela a intrat în atenţia Cameliei Tănase, profesoara de Contabilitate de la Liceul Economic, care, mişcată de greutăţile prin care trece eleva ei, a vrut cu tot dinadinsul să o ajute.

„Mi-a povestit de varianta cu centrul de plasament şi am sunat la Protecţia Copilului. A venit cineva de acolo, a stat de vorbă cu fata şi cu mama ei, dar mi-au spus că dacă o duc pe Mirela într-un centru de plasament, va avea de suferit", povesteşte profesoara.

Camelia Tănase nu a renunţat şi a apelat la bunăvoinţa directorului Liceului Pedagogic, în speranţa că acesta îi va putea asigura Mirelei un loc în cămin şi o masă caldă pe zi. Costurile erau mari aşa că singura speranţă a rămas la Dumnezeu!

Şi nu în zadar! De câteva zile, reprezentanţii aşezământului Filantropic „Sf. Vasile cel Mare" îi asigură Mirelei o masă caldă, dimineaţa. Singura masă consistentă în 24 de ore.

Tânăra îşi petrece în continuare serile şi nopţile cu mama ei, care între timp a intrat în atenţia autorităţilor.

„Acum prestez muncă pentru venitul minim garantat şi sper ca situaţia să se mai îmbunătăţească", ne-a declarat Eliza Florica, mama adolescentei năpăstuite.

Nici dinspre tată se pare că nu poate veni niciun ajutor, acesta fiind plecat de vreo cinci ani în străinătate.

„Bani nu ne-a mai trimis de mult, iar acasă n-a mai fost de doi ani. Noi am trăit multă vreme din alocaţia mea şi din ajutoare venite de la o bunică de la ţară", spune cu lacrimi în ochi Mirela, un copil cuminte, bun la învăţătură, care ar fi meritat o altă soartă.

Cei care vor s-o ajute pe Mirela pot lua legatura cu profesoara Camelia Tănase, prin secretariatul Colegiului Economic "Virgil Madgearu" Galati, telefon 0236/446248.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite