Luptătorul ieşean Costel Corduneanu a participat la două Olimpiade şi a creat cel mai temut clan interlop din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până să devină capul lumii interlope din Iaşi, Costel Corduneanu a reprezentat România la două Olimpiade. Acelaşi Costel Corduneanu a fost acuzat de un jaf alături de Giani Gogol, pugilistul care a adus la Iaşi un titlu european.

Până să ţină prima pagină a ziarelor din cauza implicării sale în lumea interlopă din Moldova, Costel Corduneanu s-a afirmat în sala de lupte, unde a fost unul din cei mai apreciaţi sportivi pe care i/a dat Iaşiul.

Viitorul cap al clanului Cordunenilor a fost campion mondial la cadeţi, vicecampion european şi a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, unde a ocupat locul IX la Barcelona în 1992, respectiv locul XIV la Atlanta în 1996.

În acest timp, Costel s-a împrietenit cu nume de marcă ale sportului românesc, cum ar fi scrimeura Laura Badea şi pugiliştii Francisc Vaştag şi Leonard Doroftei.

image

Puţină lume ştie că sportivul Corduneanu a făcut parte din acelaşi sistem care l-a băgat după gratii. În perioada de activitate ca luptător a fost angajat cu grad de subofiţer în cadrul cluburilor Steaua şi Dinamo Braşov, unde a fost legitimat.

În cele din urmă, din cauză că nu mai putea să slăbească pentru a face categoria de 54 kilograme, Costel Corduneanu s-a retras din sport în 2002. Până atunci însă, acesta a pus bazele unuia dintre cele mai temute clanuri de interlopi din zona Moldovei, care şi-a câştigat renumele prin jafuri, bătăi, fraude bancare şi trafic de carne vie.

La începutul lui 2010, reţeaua clanului Corduneanu a fost demascată de forţele legii, iar Costel a fost arestat. După un an de detenţie, Costel şi restul locotenenţilor din clanul Corduneanu au fost eliberaţi, urmând să fie judecat în libertate.

Mai citiţi:

Cordunenii, plimbaţi un an între Baia Mare şi Iaşi

Clanul Corduneanu se regrupează pe Facebook după ce a scăpat de puşcărie (FOTO)

De pe podium, la zdup

Un alt sportiv de referinţă în peisajul ieşean, dar care a trecut şi el pe la penitenciar, este Giani Gogol. În perioada competiţională, boxerul şi-a trecut în palmares titlurile de campion european, vicecampion mondial de tineret, campion balcanic şi multiplu campion naţional.

Momentul de tristă amintire din cariera lui s-a consumat în 1994. Ieşeanul a fost acuzat că, alături de Costel Corduneanu, ar fi participat la jefuirea unor familii de români dintr-un hotel din Polonia, motiv pentru care a fost condamnat în 1998 la un an şi opt luni de detenţie în Penitenciarul din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite