Cei mai buni boxeri din Iași află astăzi dacă sunt descalificaţi de la Olimpiadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conflictul dintre Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box, şi AIBA, forul mondial al boxului amator, poate exclude pe boxerii români din toate competiţiile internaţionale. Iaşiul are trei sportivi cu şanse reale de a se califica la Olimpiada de anul viitor, respectiv Traian Lupu şi verii Dragoş şi Alex Marin.

Asociaţia Internaţională a Boxului Amator (AIBA) a dat nenumărate avertismente Federaţiei Române de Box (FRB) să-l înlăture de la şefia forului pe Rudel Obreja, personaj suspendat din orice formă de conducere.

În cazul în care acest lucru nu s-ar fi întâmplat până la 1 septembrie, AIBA a anunţat că FRB va fi dezafiliată, ceea ce înseamnă că toţi boxerii români vor avea interdicţie să mai participe la competiţiile internaţionale.

Deşi Obreja a rămas preşedinte al FRB, AIBA nu a luat nicio măsură la 1 septembrie. Astfel, sportivele române care au participat la Campionatele Europene de juniori şi tineret din Rusia au putut duce turneul mai departe iar în weekendul trecut au cucerit o medalie de aur, una de argint şi trei de bronz.

Cu toate acestea, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) va solicita astăzi un răspuns ferm din partea AIBA. „Dacă FRB este exclusă din AIBA, cluburile de box din ţară nu mai primesc finanţare pentru că sportivii lor nu mai au unde să concureze. COSR va solicita o decizie din partea AIBA tocmai pentru a şti dacă va mai finanţa boxul românesc", a explicat Vasile Câtea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Iaşi.

Excluderea FRB din AIBA ar fi catastrofală pentru boxul românesc pentru că survine cu câteva zile înainte de debutul Campionatelor Mondiale de Box din Azerbaidjan, competiţie care este criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra de anul viitor.

„Dacă nu participăm la acest turneu, mai este o şansă în Turcia, în luna ianuarie. Nu vom putea participa nici la acea competiţie pentru că FRB poate fi afiliată din nou la AIBA abia în cadrul unui congres care va avea loc în luna februarie 2012. Altfel spus, dacă AIBA ne va exclude acum, ratăm Olimpiada", a precizat Câtea.

În lotul României care ar face deplasarea în Azerbaidjan au şanse să se califice trei boxeri ieşeni: Traian Lupu, respectiv verii Dragoş şi Alex Marin.

Mai citiți:

„Iaşiul poate trimite trei boxeri la Olimpiadă“

Vezi aici meciul în care Traian Lupu a câştigat Cupa României de la Iaşi (VIDEO)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite