„Iaşiul poate trimite trei boxeri la Olimpiadă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Verii Alexandru şi Dragoş Marin, precum şi Traian Lupu au cele mai mari şanse să se califice în competiţia pugilistică de anul viitor de la Londra. Ca să obţină biletele pentru capitala Angliei, cei trei sportivi trebuie să se claseze în primele opt locuri de la Mondialele din toamnă.

„ADS“: Ce sportivi ieşeni au şanse să ajungă la Olimpiada de la Londra?
Vasile Câtea: În acest moment este vorba despre Alexandru Marin (56 kg), de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi. Lui i se adaugă vărul său, Dragoş Marin (60 kg), şi Traian Lupu (64 kg), ambii de la CSM-Gladiatorul Iaşi. De asemenea, chiar dacă acum este la Bacău, ieşeanul Mihai Nistor (+91 kg) are şanse mari să ajungă la Londra.

Ce rezultate îi recomandă pe aceşti boxeri cu şanse pentru Olimpiadă?
În 2010, Alexandru a fost medaliat cu bronz la Mondialele de tineret şi a luat locul 5 la Olimpiada pentru tineret de la Singapore. Vărul său, Dragoş, are bronz la mondialele de tineret din 2008 şi bronz la europenele de tineret din 2010. Traian Lupu este numărul 1 la categoria lui pe ţară. Toţi trei sunt componenţi ai loturilor naţionale.

Ce criteriu trebuie să îndeplinească aceşti sportivi pentru a ajunge la Londra?
Primul criteriu pentru Londra sunt Mondialele de seniori de la Baku. Până atunci, însă, Lupu a avut un ghinion fantastic când şi-a fracturat un deget la un meci de sparring şi a ratat finalele Naţionale. Pentru a se stabili lotul care merge la Baku, se vor organiza meciuri de sparring, unde Lupu va putea să obţină biletele pentru Mondiale. Pentru a se califica la Olimpiadă, boxerii români trebuie să se claseze în primele opt locuri de la categoria lor. Cine nu va reuşi acest lucru, mai are o şansă, în februarie 2012, la un turneu mondial de calificare din Turcia.

„Credeţi că cei trei ieşeni pot atinge baremul necesar?
Cred că Iaşiul poate trimite trei boxeri la Olimpiadă. Toţi au valoarea necesară. Sunt sigur că cel puţin unul ditre ei se va califica. Sper ca Federaţia Română de Box să aprecieze forma de moment a boxerilor de la sparring şi să nu favorizeze cluburi puternice ca Dinamo.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite