Un avion de pe ruta Timişoara-Iaşi a aterizat de urgenţă în Banat. Cei 72 de pasageri au ajuns cu bine în Capitala Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion de pe cursa Timişoara-Iaşi a aterizat forțat pe pista Aeroportului Internaţional Timişoara. Cei 72 de pasageri sunt în afara oricărui pericol şi au fost transportaţi la Iaşi cu o altă aeronavă, care a aterizat la Iași în condiții de siguranță la ora 19.15.

ORA 19.29: „Din câte știu, de la Timișoara a plecat un avion olandez de tip Focker 70 cu toate locurile ocupate. În urma defecțiunii suferite de acest aparat, compania Carpatair a pus la dispoziția pasagerilor un al avion, de această dată un Focker 100. Acesta a efectuat o cursă normală de linie şi a aterizat în condiţii de siguranţă la Iaşi la ora stabilită, respectiv 19.15“, a explicat Gheorghe Corjăuţanu, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi.

Mai citiţi:

Aeroport de compromis pentru capitala Moldovei. Modernizarea aerogării ieşene se reduce cu 60%

ORA 17.43 "Aterizarea a decurs fără probleme. a fost decizia piloţilor să se întoarcă. Au procedat normal, siguranţa pasagerilor fiind prioritară. Depresurizarea a fost lentă"., a precizat Nicolae Petrov, director general Carpatair. "Pasagerii urmează să fie îmbarcaţi peste câteva minute într-o aeronavă de rezervă a companiei noastre", a mai spus Petrov.

ORA 17.30. La această oră, specialiştii companiei Carpatair sunt pe pista aeroportului, unde efectuează mai multe teste şi verificări pentru a vedea exact dacă aeronava a fost depresurizată sau dacă incidentul a fost cauzat de o simplă eroare a unui senzor. Pasagerii aşteaptă sosirea altei aeronave care-i va transporta la Iaşi.

Un avion a aterizat de urgenmţă pe Aeroportul Internaţional din Timişoara, după ce senzorii aeronavei au indicat o eroare: depresurizarea avionului. Piloţii aeronavei au cerut permisiunea turnului de control de la Timişoara pentur o aterizare de urgenţă. Din primele surse, este vorba de o cursă Timişoara-Iaşi. În acest moment, pasagerii sunt în afara oricărui pericol.

"Cursa care s-a reîntors la Timişoara aparţine companiei Carpatair, iar aeronava transporta 72 de pasageri de la Timişoara la Iaşi. La ora 16.35 căpitanul aeronavei a solicitat permisiunea să aterizeze de urgenţă în urma unei defecţiuni. Niciunul din cei 72 de pasageri nu a fost rănit. În cursul zilei de astăzi pasagerii urmează să fie îmbarcaţi într-o altă aeronavă cu destinaţia Iaşi. Siguranţa zborului nu a fost pusă în pericol în niciun moment", a spus Nicoleta Trifan, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Timişoara.
Pompierii nu au folosit niciuna dintre autospecialele deplasate la aeroport, iar maşinile ambulanţei s-au retras spre oraş fără a fi nevoie de acordare a îngrijirilor medicale.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite