Aeroport de compromis pentru capitala Moldovei. Modernizarea aerogării ieşene se reduce cu 60%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii judeţului vor avea o întâlnire săptămâna viitoare cu realizatorii proiectului pentru modernizarea Aeroportului pentru a modifica documentaţia.

Conducerea Consiliului Judeţean plănuieşte să construiască un Aeroport de doar 82 de milioane de euro, şi nu de 200 de milioane de euro, cum prevedea proiectul iniţial. Pentru acest obiectiv, edilii vor trebui să modifice documentaţia realizată de firma Search Corporation încă din 2008 sau să realizeze un proiect nou.

Edilii încep construcţia terminalului Schengen pe Aeroportul din Iaşi. Aflaţi cum va arată noul cargo (FOTO)

„Studiile ne creează posibilitatea construirii unui aeroport mai restrains, dar să fie funcţional. Terminalul va fi mai mic, iar pista va avea nişte buzunare pentru a întoarce avioanele. I-am chemat pe cei care au făcut proiectul pentru a adopta aceste soluţii şi a face un proiect mai mic. Trebuie să vedem şi cât  ne costă", a spus preşedintele Constantin Simirad.

Ultimatum de la Autoritatea Aeronautică pentru Aeroportul din Iaşi. Aerogara riscă să se închidă într-o lună

Investiţia pentru construcţia unui terminal modern, dar mai mic şi a unei piste va costa 82 milioane de euro, iar lucrările ar putea fi începute până la sfârşitul acestui an.

Ieşenii, condamnaţi la mega-investiţie din bani publici. Aeroportul nu poate fi realizat din fonduri europene, ci din cele ale judeţului

„40 de milioane de euro îi avem deja în bugetul instituţiei, din economiile pe care le-am făcut, restul îi vom împrumuta. Am putea trece cât mai repede la construirea Aeroportului chiar din acest an, depinde şi de consilierii judeţeni", a mai spus Simirad.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite