Profesor cu 10 la titularizare: „Meseria asta nu o faci pentru bani, salariul este jignitor!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionela Panainte a luat nota 10 la Biologie, dar cu acest rezultat excelent va ajunge să predea într-o şcoală la 50 de kilometri distanţă de Capitala Moldovei.

Printre candidaţii care au avut motive să zâmbească după titularizare la Iaşi s-a numărat şi Ionela Panainte (36 de ani), care a obţinut nota10 la Biologie.

Susţine că rezultatul i-a răsplătit munca din facultate, de la masterat, dar şi din anii în care s-a aflat la catedră. În toată viaţa de student a avut o singură notă de 9, iar facultatea a terminat-o ca şefă de promoţie.

Pentru examenul de titularizare s-a pregătit mai tare cu nouă zile înainte de probă. „În perioada 2004-2007 am predat la şcoala din Focuri şi la Colegiul «Racoviţă». Apoi am făcut o pauză de câţiva ani şi am lucrat în sistemul sanitar. În ultimul semestru din acest an şcolar m-am întors la catedră, la Colegiul «Mihai Eminescu». Am luptat ca să obţin notă maximă“, spune Ionela Panainte.

La Biologie sunt două posturi titularizabile la care accede: la Andrieşeni şi la Ţibana, dar îl preferă pe ultimul. Recunoaşte cu strângere de inimă că salariul nu e mulţumitor, dar susţine că are vocaţie.

„Un salariu de 800 de lei pentru o persoană care şi-a luat examenele, licenţa, disertaţia cu 10 nu are cum să fie îndeajuns, este jignitor. Eu nu am ales învăţământul pentru venit, ci pentru vocaţia pe care o am. Provin dintr-o familie de cadre didactice. Mama, sora, cumnaţii şi mătuşele, toţi lucrează în învăţământ. Acum m-am întors şi eu, oaia rătăcită, la profesia de bază“, mai spune Ionela Panainte.

UPDATE Candidat la titularizare în Iaşi: „Mă tem că se vor răzbuna pe noi, viitorii profesori, pentru rezultatele dezastruoase de la Bac“ FOTOGALERIE

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite