Iaşi: Creierul spargerii de la Liceul „Anghel Saligny“, la a doua lovitură dată şcolii, spun avocaţii (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii de furtul de la Liceul Anghel Saligny din Iaşi au fost audiaţi la Parchetul de pe lângă Judecătorie
Suspecţii de furtul de la Liceul Anghel Saligny din Iaşi au fost audiaţi la Parchetul de pe lângă Judecătorie

Oamenii legii au reţinut patru tineri, care vor fi aduşi la Parchet.

Ora 16.35 Judecătorii au respins în urmă cu puţin timp propunerile de arestare preventivă formulate de procurori împotriva celor patru tineri suspectaţi în furtul de la liceul Anghel Saligny. Magistraţii au luat împotriva acestora măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

„Provin din familii organizate şi, prin urmare, probabil judecătorii au considerat că are cine să-i supravegheze. În plus, în afară de Virgil Mihăiescu, coautor la această faptă, ceilalţi sunt la prima abatere de acest fel. Mihăiescu este cel care i-a atras pe cei doi minori în această faptă şi tot el este singurul care a intrat în clădire. Am înţeles că acum un an a mai dat o spargere la acest liceu“
, a spus avocatul Diana Nanea, apărătorul lui Andrei R. şi Andrei Timofte.

Potrivit avocaţilor, tinerii şi-au recunoscut faptele. „Minorii au fost convinşi de Mihăiescu să-l ajute. Deşi toţi patru tinerii aduşi astăzi la instanţă şi-au recunoscut faptele, Parchetul a crezut de cuviinţă să ceară arestarea lor. Din fericire, instanţa de judecată a luat o decizie corectă“, a  spus şi avocatul Ionuţ Iftode, apărătorul lui Florin R.

Ora13.57 Procurorii au cerut arestarea pentru 19 zile a minorilor Andrei şi Florin R. pentru furt calificat, şi pentru 29 de zile pentru Andrei Timofte (19 ani) şi Sebastian Curelaru, suspecţi de infracţiunea de tăinuire. Coautor la infracţiunea de furt este considerat de procurori şi Virgil Mihăiescu, arestat pe 24 iunie într-un alt dosar de furt calificat.

Ora 12:00: Iniţiativa jafului a aparţinut unui tânăr de 19 ani, cunoscut cu antecedente penale, care a fost arestat preventiv încă de pe 24 iunie. Alături de el au mai participat la spargerea Liceului „Saligny“ doi tineri de 17 ani, un altul de 19 şi încă un tânăr de 22 de ani. După audierile de la Parchet, aceştia au fost conduşi astăzi la Judecătoria Iaşi cu propunere de arestare preventivă.

Prejudiciul de 12.000 de lei provocat de spargerea unităţii şcolare a fost recuperat până acum în proporţie de 40%.

Ora 10.55: În cursul nopţii de 6 iunie, Liceul „Anghel Saligny“ a fost spart după ce sistemul de alarmă al unităţii se defectase. Hoţii au pătruns în clădire după ce au spart un ochi de geam şi au scos gratiile.

Tinerii au sustras mai multe calculatoare, dar poliţiştii au exclus varianta ca furtul să fi avut legătură cu examenul de bacalaureat.

Citiţi aici mai multe despre jaful de la „Saligny“

Vom reveni cu amănunte

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite