Un nou cartier rezidenţial va fi construit la Iaşi. Află ce tip de imobile vor fi ridicate în cartierul Nicolina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Bogdan Cihodaru va construi în cartierul Nicolina un cartier format din spaţii comerciale, un hypermarket, birouri, un hotel de 14 etaje, centru de afaceri şi o clinică medicală.

Iaşi: O parte din fosta fabrică Nicolina va fi demolată. În loc va fi construit un mall

Afaceristul a înaintat în şedinţa de Consiliu Local de joi un proiect pentru avizarea Planului Urbanistic General privind aprobarea proiectului. Pasat de la o instituţie la alta timp de un an şi jumătate, proiectul a fost amânat astăzi din cauza unui teren de 960 de metri pătraţi. 

Lanţul Auchan deschide hipermarket la Iaşi

Terenul de 5.700 de metri pătraţi de la intersecţia dintre strada Sălciilor şi şoseaua Nicolina pe care va fi construit noul cartier rezidenţial cuprinde şi 960 de metri pătraţi din patrimoniul Primăriei, pe care investitorul nu va construi pentru ca municipalitatea să obţină un profit.

„Comisia de Urbanism i-a cerut investitorului să folosească terenul Primăriei şi să-l concesioneze pentru a amenaja nişte locuri de parcare“, a spus Sorin Ionescu, consilier local.În apropiere de noile construcţii, va fi ridicat şi un mall pe o suprafaţă de 6,2 hectare în spatele Pieţei Nicolina.

Inflaţie de supermarketuri la Iaşi

Investitorul susţine că a vrut să concesioneze terenul dar s-a împotmolit în parcelarea corectă a suprafeţei de pământ. „Sunt foarte interesat să concesionez terenul. Acum trei luni am venit cu o propunere care nu a fost acceptată pentru că nu a fost de acord cu amplasarea parcelelor“, a spus Bogdan Cihodaru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite