Iaşi: Zeci de şcoli din judeţ nu au toalete, apă potabilă şi riscă să se prăbuşească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

40 de unităţi de învăţământ au grupuri sanitare necorespunzătoare, alte patru nu au apă, iar şapte şcoli funcţionează în spaţii improprii sau case ale localnicilor. Din cele 189 de instituţii controlate, la 156 nu s-a efectuat dezinsecţia şi deratizarea

Bilanţ sumbru al şcolilor din judeţ care au fost verificate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică odată cu începerea anului şcolar. 44 de unităţi de învăţământ din cele controlate sunt neautorizate. Marea majoritate încalcă reguli esenţiale de funcţionare.

Principalele neconformităţi depistate în cadrul acţiunii sunt lipsa apei potabile sau aprovizionarea cu apa de la fântâni publice sau private cu găleată, grupuri sanitare fără sursă de apă sau insalubre", spune Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

În judeţ sunt şapte şcoli care funcţionează în spaţii improprii sau locuinţe ale unor localnici, cum ar fi unităţile din satele Domniţa, Poiana de Sus, Cioca Boca, Curături, Dădeşti, Volintireşti şi Păun. Şcoala Dădeşti din comuna Ion neculce a fost închisă pentru că prezenta risc de autodemolare.

Citeşte şi:

Iaşi: Şcoala unde nu va suna clopoţelul

Iaşi: 175 de şcoli nu au primit autorizaţie de funcţionare

Activitatea la această şcoală se desfăşura într-o clădire absolut improprie, cu risc de autodemolare, fără apă, cu grup sanitar impropriu. La această unitate învăţau nouă copii", spune Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

La 24 de instituţii de învăţământ din judeţ sălile de sport sunt improvizate, alte 112 nu au vestiare, 134 de cabinete şcolare sunt necorespunzătoare, iar la 156 nu s-a efectuat dezinsecţia şi deratizarea.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite