Iaşi: Zeci de persoane au semnat o petiţie online „stop defrişării pădurii de la Ciric“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lacul Ciric este principala zonă de agrement a oraşului
Lacul Ciric este principala zonă de agrement a oraşului

Aproape 100 de persoane din Iaşi, Bucureşti, Giurgiu, Piatra Neamţ, Botoşani, Bârlad şi chiar Viena sau New York au semnat petiţia online pentru ca pădurea de la Ciric să nu fie defrişată de către municipalitate.

Semnatarii contestă decizia Primăriei Iaşi de a defrişa 6 hectare din pădurea de la Ciric pentru a amenaja în loc terenuri de sport, plaje şi construcţii de agrement, lucrări care fac parte din proiectul cu finanţare europeană contractat de edili. Pe lângă semnături, contestatarii au transmis şi câteva mesaje.

Iaşi: Şefii din Primărie defrişează o parte din pădurea de la Ciric

Edilii pun la dospit proiectul de la Ciric

„Autorităţile sunt sau ar trebui să fie pentru cetăţeni nu pentru „compromisurile financiare“ cu firmele care deţin monopol. Am locuit mulţi ani în Iaşi şi acum locuiesc în SUA şi nu aş vrea ca oraşul meu de suflet să se transforme într-o «aglomeraţie fără natur㻓, a spus Diana Doroftei din New York.

„Nu sunt de acord cu despădurirea zonei Ciric, o oază de aer curat pe care o au ieşenii. De când mă ştiu eu, veneam cu plăcere la Ciric, apa era curată, înotam, făceam plajă şi mă plimbam prin pădure împreună cu părinţii mei. Ar fi păcat să se taie o pădure atât de frumoasă“, este de părere Georgeta Gheorghiu din Iaşi.

„Nu am încredere în acest primar, ne-a văduvit de zona verde în jurul Palatului Culturii. Un oraş prăfuit în care verdeaţa şi copacii nu mai au loc, un oraş pentru maşini - trotuarele sunt desfiinţate şi locuri de joacă pentru copii - tip celulă de închisoare“, crede Doina Fotache din Iaşi.

„Pădurea Ciric reprezintă unul dintre «plamanii verzi» ai celor 7 coline de care avem atâta nevoie. Sunt în totalitate împotriva defrişării sub orice pretext a acestei comori a naturii“, a spus şi Ştefan Zare din Iaşi.

Vedeţi aici mai multe mesaje ale persoanelor care contestă decizia Primăriei de a tăia pădurea.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite