Edilii pun la dospit proiectul de la Ciric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spaţiul de agrement de la Ciric nu oferă încă facilităţi pentru petrecerea timpului liber
Spaţiul de agrement de la Ciric nu oferă încă facilităţi pentru petrecerea timpului liber

Amenajarea zonei de agrement este pe punctul de a primi finanţare europeană, dar investiţia riscă să fie amânată. Primăria Iaşi ar putea să rămână fără o parte din terenul necesar pentru demararea proiectului de 12 milioane de euro.

Ieşenii mai au de aşteptat până se vor putea bucura de un spaţiu de agrement modern la ieşirea din municipiu. Prefectul Dragomir Tomaşeschi a anunţat că intenţionează să atace în instanţă un titlu de proprietate al Primăriei Iaşi pentru 384 de hectare de teren din zona Ciric. Potrivit acestuia, pământul a fost dat municipalităţii în 2000 doar în baza unor simple referate, fără a exista acte clare prin care Primăria putea intra în posesia amplasamentului.

„Am fost sesizaţi de acest aspect după ce un fost proprietar, Maria Mija, a solicitat punerea în posesie pe 0,5 hectare în acea zonă, pe vechiul său amplasament. Vom ataca atât hotărârea Comisiei Judeţene de Fond Funciar din 2000, cât şi titlul de proprietate al Primăriei“, a explicat Mihai Elvădeanu, inspector în cadrul Prefecturii.

Terenul este revendicat de proprietari

O parte din terenul pentru care va fi atacat în instanţă titlul de proprietate este inclus şi în proiectul de amenajare a zonei Ciric, de 12 milioane de euro, depus pentru a accesa fonduri europene nerambursabile. „O parte din teren este într-un proiect european. În aceeaşi zonă mai este o revendicare de cinci hectare. Trebuie găsite soluţii pentru a nu pune în primejdie finanţarea cu fonduri europene“, a spus primarul Gheorghe Nichita.

Practic, dacă nu se va soluţiona problema terenurilor pe care va fi amenajat spaţiul de agrement, Primăria Iaşi riscă să piardă finanţarea europeană pentru cel mai avansat proiect depus de edili la Agenţia Regională pentru Dezvoltare Nord-Est.

Proiect cofinanţat cu 50%

Contribuţia eligibilă a Primăriei pentru derularea acestui proiect este de 50%, care va fi acoperită din bugetul local. Lucrările vor trebui realizate în 24 de luni.

De la bugetul local trebuie alocate pentru acest proiect 6 milioane de euro, dar şi costurile neeligibile. În zona Ciric ar trebui amenajate 21, 2 hectare cu spaţii verzi, alei, parcuri, terenuri de sport, dar şi un telescaun.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite