Iaşi: Victimă la bal: "Îmi trebuie mii de euro pentru operaţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monalisa Miriuţă, tânăra care a suferit arsuri grave în urma tragediei din 2002 din discoteca Maxx Space, nu s-a recuperat complet după cele 26 de operaţii suferite. Supravieţuirea Monalisei a fost considerată o minune de către medici, însă pentru a-şi reveni mai are nevoie de zeci de mii de euro pentru intervenţii chirurgicale.

Viaţa Monalisei Miriuţă s-a schimbat cu 180 de grade după tragedia din aprilie 2002 din discoteca la Maxx Space,în urma căreia ea şi un coleg au suferit arsuri grave, iar prietena ei Gabriela Moraru a murit. Semnele rămase pe gât, mâna stângă, corp şi un picior nu o lasă să uite ceea ce s-a întâmplat în urmă cu opt ani în timpul unei probe a concursului „Liceul Anului" la care se foloseau tăviţe de alcool tehnic, iar ea era doar simplu spectator.

„Nu îmi amitesc cum a explodat sticla de alcool folosită la proba de concurs sau cum am luat foc. Ştiu că ardeam şi toată lumea fugea spre ieşire. Nimeni nu m-a ajutat m-am stins singură", îşi aminteşte Monalisa. Supravieţuirea tinerei care suferise arsuri de gradul IV pe 25% din suprafaţa corpului, dar şi de gradele II - III  a fost considerată o minune de către medici.

Pentru a-şi reveni însă a fost supusă la 26 de intervenţii chirurgicale la spitalele din Iaşi şi Bucureşti, a purtat bandaje mai bine de un an, iar doi ani a mers la kinetoterapie. „Au vrut să-mi taie mâna, însă nu am fost de acord. Am făcut operaţii reconstructive, dar nu am avut bani de operaţii estetice. La mână ar trebui să mă operez la o clinică din Franţa unde ar putea fi refăcută în proporţie de 70%, dar intervenţia costă 150.000 de euro", precizează tânăra.  

Studentă la Medicină

Monalisa a reuşit să învingă prejudecăţile celor din jur, deşi i-au fost puse multe piedici. Suferinţa prin care a trecut a ambiţionat-o şi a dat admitere la Facultatea de Medicină unde este acum studentă în anul IV. „Cred că am ales această facultate pentru că am stat prea mult prin spitale şi medicii s-au purtat foarte frumos. Din cauza unor probleme am amânat şcoala, dar din toamnă voi relua anul IV", spune Monalisa.

Citeşte şi:

Iaşi: Victimă la bal cere blocarea conturilor IŞJ

După mai multe încercări eşuate a reuşit să se angajeze ca şi consultant vânzări. „Mi-am găsit greu acest loc de muncă. La interviuri eram întrebată mereu ce am păţit şi îmi spuneau că o să mă sune, dar nu o mai făceau. Însă unde lucrez acum toţi se poartă frumos", povesteşte tânăra. S-a căsători, iar acum aşteaptă un copil, fiind însărcinată în luna a treia. Totuşi Monalisa crede că adevăraţii vinovaţi nu au plătit. „Au fost vinovate şi firmele organizatoare, care nu au păţit nimic", spune ieşeanca.

Nu a uitat-o pe Gabriela

Monalisa nu a uitat-o pe cea mai bună prietenă a ei, Gabriela Moraru, care a decedat în urma arsurilor suferite. În fiecare an de ziua ei şi la data în care a murit tânăra se duce la mormântul fostei colege pentru a-i aprinde o lumânare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite