Iaşi: Victimă la bal cere blocarea conturilor IŞJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţia a atacat în instanţă actul prin care se cerea poprirea contului deţinut la Trezorerie. Monalisa trebuie să primească 68.200 de lei.

Monalisa Miriuţă, tânăra care a supravieţuit tragediei petrecute acum opt ani în discoteca Maxx Space, încearcă încă să obţină despăgubirile materiale la care are dreptul printr-o decizie a judecătorilor. 

În ultimul demers, ieşeanca a cerut blocarea conturilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi pentru a-i forţa să-i achite suma stabilită de magistraţi drept daune morale şi materiale. „Am angajat un avocat şi el s-a ocupat de tot, s-a dus şi la executorul judecătoresc. Am încercat după proces să-mi iau banii, dar, dacă nu ai avocat, nimeni nu te bagă în seamă. La IŞJ nici nu vorbeau cu mine“, spune Monalisa.

IŞJ contestă executarea
Executorul judecătoresc a somat IŞJ să plătească aproximativ 68.200 de lei, dintre care 57.018 lei reprezintă daunele morale şi materiale actualizate, şi 11.182 de lei cheltuielile de executare. Cum instituţia nu s-a conformat, executorul a cerut blocarea contului IŞJ de la Trezoreria Iaşi până când suma va fi plătită integral. Şefii IŞJ au solicitat însă în instanţă anularea actului de executare.

„Instituţia debitoare este obligată ca în termen de şase luni să facă demersurile necesare pentru a-şi îndeplini obligaţiile de plată, termen care curge de la data în care debitorul a primit somaţia de plată“, precizează reprezentanţii IŞJ în plângerea adresată Judecătoriei. Aceştia susţin că somaţia a ajuns pe 14 iunie şi că au făcut demersuri la Ministerul Educaţiei pentru a obţine fondurile necesare. Următorul termen al procesului va fi pe 13 septembrie.

O tânără a murit atunci
Pe 23 aprilie 2002, o sticlă de alcool tehnic a explodat în Discoteca Maxx Space în timpul unui concurs între  elevii fostului Grup Şcolar Energetic şi cei ai Grupului Şcolar „Gheorghe Asachi“. Trei elevi, printre care şi Monalisa, au fost grav  răniţi. Colega tinerei, Gabriela Moraru, a decedat la scurt timp după incident. Doi elevi şi doi profesori au fost condamnaţi la pedespse de un an, respectiv doi ani cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală. Judecătorii au dispus ca cei patru, împreună cu IŞJ şi Colegiul „Dimitrie Leonida“,  să plătească daune părinţilor Gabrielei Moraru, Monalisei  Miriuţă şi lui Ciprian Roşca, rănit în urma incidentului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite