Iasi: Călătorii, duşi în eroare de hărţile de trafic montate în staţiile de autobuz (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călătorii din afara Iaşiului care ar dori să apeleze la autobuze şi tramvaie vor avea surprize. Noile şi modernele staţii ale Regiei Autonome de Transport Public (RATP) îi pun pe cei care îndrăznesc să folosească autobuzele să caute din anunţ în anunţ traseele în vigoare.

Răbdarea călătorilor este pusă la grea încercare de angajaţii RATP. Cele 50 de staţii noi care au fost amplasate de curând în municipiu vor fi dotate, treptat, cu hărţi de trafic. Rolul acestora ar fi să-i îndrume pe călători ce traseu să aleagă atunci când vor să ajungă la destinaţia dorită.


Cu toate acestea, cei care se încred în noile hărţi vor trebui să aştepte autobuze care vor veni cu o întârziere de câteva luni. Pe panourile luminate sunt prezentate inclusiv trasee care nu mai circulă de mai mulţi ani, dar care vor reveni „cât de curând“.

image

Citeşte şi:

Staţiile RATP de 16.000 de euro din Iaşi au ajuns WC public

Ieşenii certaţi cu civilizaţia au distrus noile staţii de autobuz (VIDEO)

Enigma traseului 47   

Unul dintre traseele de autobuz prezente pe toate hărţile deja montate în unele staţii este 47. În urmă cu câţiva ani, acesta avea un itinerar deservit de troleibuze. Între timp, aceste mijloace ecologice de transport au fost desfiinţate, în locul lor funcţionând acum autobuzul 121 al companiei Unistil. „Erata“ este oferită ieşenilor prin intermediul unor anunţuri, care explică de ce traseele afişate nu sunt utilizate, dar, în schimb, sunt disponibile altele noi.


Explicaţia reprezentanţilor RATP pentru această „scăpare“ este că se pregăteşte revenirea la toate traseele din oraş. „Pe hărţi apar traseele care sunt aprobate prin Hotărâre de Consiliu Local. Din cauza lucrărilor la infrastructura rutieră, de pe strada Anastasie Panu în special, unele trasee au fost modificate, dar ele apar în continuare pe hartă“, a explicat Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP Iaşi.

image
image


Acesta susţine că eventualele neplăceri cauzate de hărţile-surpriză vor fi evitate. „Vom pune în curând în staţii afişe în care vom anunţa că se vor schimba traseele după finalizarea lucrărilor. Va reveni şi autobuzul cu numărul 47, pe acelaşi traseu pe care îl realizează acum 121. Am vrea ca în municipiu să circule numai curse cu numere mici, iar pe cele cu numere mari să le mutăm în afară“, a completat purtătorul de cuvânt al RATP. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite