Staţiile RATP de 16.000 de euro din Iaşi au ajuns WC public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile adăposturi moderne pentru transportul public, cumpărate din fonduri europene, sunt o bătaie de joc. În timp ce edilii nu au soluţii pentru întreţinerea lor, ieşenii certaţi cu civilizaţia folosesc staţiile ca adăpost de noapte şi toaletă.

Aproape toate cele 50 de staţii moderne cumpărate prin programul Civitas sunt distruse. Acestea au sticlele sparte, sau lipsesc cu desăvârşire şi au devenit loc de afişaj, adăpost de noapte sau WC public.

Ieşenii certaţi cu civilizaţia au distrus noile staţii de autobuz (VIDEO)

După ce au cheltuit 780.000 de euro pentru achiziţionarea lor, edilii au renunţat imediat la administrarea staţiilor pentru că au fost criticate de ieşeni din cauza infiltraţiilor de apă. Aceştia au pasat responsabilitatea RATP-ului, pe motiv că nu au personal specializat în organigrama instituţiei pentru întreţinerea staţiilor.

Conducerea Regiei spune că are obligaţia să le întreţină dacă apar probleme, dar nu sunt fonduri pentru aşa ceva, să recupereze prejudiciile stricăciunilor, doar că nu pot identifica rău-făcătorii şi că Poliţia Comunitară are obligaţia să le supravegheze, doar că nu mai are personal.

„Facem apel la conduita civică a ieşenilor"

În lipsă de alte soluţii, edilii fac apel la bunul simţ al ieşenilor şi le adresează rugămintea să anunţe prin 112 accidentele pe care le surprind. „Ne bazăm pe conduita civică a oamenilor. Măcar să ne anunţe când se întâmplă ceva şi noi să anunţăm la 112", a mai spus Adrian Mihai.

Prejudiciu recuperat de 1.300 de lei

Noutatea este că instituţia a început să recupereze prejudiciile de la firmele de asigurări însă abia de la două staţii distruse. Una dintre ele a fost spulberată în urma accidentului rutier din Copou în care trei tinere au fost grav rănite.

„În acest caz, aşteptăm confirmarea de la Poliţie că putem să ne constituim parte civilă pentru a recupera prejudiciul. Am reuşit să recuperăm 1.300 de lei până acum de la o persoană care a parcat greşit şi a spart două geamuri la staţie", a spus purtătorul de cuvânt al RATP.

O situaţie hilară este în Agronomie acolo unde noua staţie se află la 20 de metri faţă de cea veche, dar stă nefolosită. Toate mijloacele de transport opresc la staţia veche, în dreptul căreia este şi toneta pentru bilete. În schimb, edilii au de gând să continue dotarea staţiilor cu hărţi care să cuprindă traseele de transport, care urmează a fi conectate la iluminatul public.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite