Iaşi: Tramvaiul groazei, repus pe şine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vagonul implicat în accidentul de luna trecută în care şi-a pierdut viaţa un angajat al Penitenciarului Iaşi a fost scos sâmbătă din depou pentru noi teste.

Experţii din comisia de anchetă, însoţiţi de un echipaj al Poliţiei Rutiere au rulat tramvaiul iniţial pe bulevardul Canta, iar ulterior pe Bulevardul Carol I, trecând inclusiv pe la locul accidentului.

Iaşi: Retrospectiva celui mai grav accident de tramvai petrecut vreodată în Capitala Moldovei

Aceştia au testat toate cele trei sisteme de frânare, la diferite viteze. „Am efectuat verificări cvasi-complete, în sensul că am inspectat componentele sistemului de frânare. Am refăcut traseul unei revizii tehnice de gradul I", spune Dionisie Lefter, expertul tehnic desemnat să realizeze testele tehnice ale tramvaiului.

Iaşi: Un tramvai fără frâne a spulberat şase maşini. O persoană a murit (VIDEO, GALERIE FOTO)

Anchetatorii pot cere o expertiză criminalistică                                           

Astfel, sistemul de frânare a fost verificat inclusiv la Fundaţie, în zona în care a avut loc tragicul accident. „Am testat toate cele trei sisteme de frânare şi nu au fost probleme. Urmează să prelucrăm datele în perioada următoare. Între timp, tramvaiul va sta la dispoziţia organelor de anchetă. Se poate solicita şi realizarea unei expertize criminalistice", a completat Lefter.

Iaşi: Vezi imagini de la locul cumplitului accident de tramvai (FOTO şi VIDEO)

La probele efectuate sâmbăta aceasta a fost prezent şi Cristian Diaconu, vatmanul care conducea vagonul pe 21 martie. Deşi a urcat în tramvai, acesta nu a fost lăsat să se atingă de comenzi. „El nu mai are voie nici să se apropie de niciun fel de vehicul. A stat cu noi şi nu a comentat nimic", spune expertul.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite