Iaşi: Tonel Ursachi, ieşeanul încătuşat în afacerea gripei aviare, lăsat în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tonel Ursachi, patronul firmei care s-a ocupat de dezinfecţia aviarei
Tonel Ursachi, patronul firmei care s-a ocupat de dezinfecţia aviarei

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis să revoce măsura de arest preventiv în cazul afaceristului ieşean Tonel  Ursachi, cercetat într-un dosar de dare şi luare de mită.

Citeşte şi: VIDEO Tonel Ursachi, afaceristul ieşean care a câştigat bani de pe urma gripei aviare din 2006, a fost arestat (UPDATE)

Decizia de lăsare în libertate vine după ce Tribunalul Bucureşti hotărâse prelungirea şederii lui Tonel Ursachi în arest cu încă 30 de zile. Afaceristul ieşean fusese arestat prima dată în decembrie 2010, de Curtea de Apel Bucureşti.

"Nu sunt probe în acest dosar. Cum să ai probe acum pentru nişte fapte care s-ar fi petrecut în 2005-2006? A stat 30 de zile în închisoare degeaba pe banii contribuabililor", a precizat Ionel Nechita

Procurorii anticorupţie susţin că în perioada octombrie 2005-martie 2006, în contextul apariţiei gripei aviare în România, Victor Butean, în calitate de director al Direcţiei Sanitar-Veterinare din cadrul Agenţiei de Sănătate Publică a Ministerului Transporturilor, ar fi iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat, care ar fi acţionat astfel încât firma S.C. LUMI S.R.L, aparţinând lui Tonel Ursachi, să obţină, în mod nelegal, contracte supraevaluate de prestări de servicii de dezinfecţie, în condiţiile în care respectiva firmă nu era aptă să efectueze asemenea activităţi.

„Pentru a asigura protecţia şi a favoriza firma S.C. Lumi SRL, atât în obţinerea contractelor, dar mai ales pe perioada desfăşurării activităţilor contractate, respectiv în perioada septembrie 2005 - septembrie 2006, inculpatul Butean Victor, a beneficiat în mod direct sau indirect de la Ursachi Tonel de suma totală de 60.420 lei, adică aproximativ 17.000 euro la cursul mediu din acea perioadă", se menţionează într-un comunicat al DNA.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite