Iaşi: Titular de nota 10 fără catedră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roxana Tudorache a pierdut singurul post de consiliere psihopedagogică, deşi a luat notă maximă la titularizare. Tânăra de 25 de ani a rămas fără post pentru că nu este bursieră a Ministerului Educaţiei. Roxana habar nu avea de această cerinţă şi va face un memoriu la Bucureşti

Roxana Tudorache (25 de ani) a pierdut astăzi catedra de la Şcoala din Grajduri pe motiv că nu deţine o adeverinţă care să ateste că este bursieră în cadrul Ministerului Educaţiei. Tânăra a absolvit în 2008 Conservatorul şi Facultatea de Psihologie. Anul acesta a fost prima dată când a susţinut examenul de titularizare,pe care l-a trecut cu succes.

Nota maximă nu i-a adus însă şi catedra. Optimistă, Roxana spune că oricum nu dorea să se ducă atât de departe de oraş ca să predea. „Nu am ştiut că era nevoie de o adeverinţă care să ateste că eşti bursier, dar m-am conformat. Am înţeles că astea sunt condiţiile", spune Roxana.

Citeşte şi:

Iaşi: Candidat la titularizare: „Nu merită să înveţi atâta ca să fii profesor“

Iaşi: Absolvenţii de facultăţi schimbă titularizarea pe job-uri în străinătate

Dascăl disperat: „Cât să mai strâng cureaua?“

În continuare, ieşeanca va opta pentru un post de suplinitor în municipiu, la Grupul Şcolar „Radu Cernătescu". Dacă nici aici nu va prinde un loc, tânăra este pusă pe fapte mari. „Dacă la suplinire nu prind post în oraş, atunci chiar că fac scandal. Oricum intenţionez să înaintez un memoriu la Minister pentru că în urmă cu două luni era afişat un astfel de post la «George Călinescu», care acum nu mai este de găsit", spune tânăra.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite