Iaşi: Tinerii dau start la distracţie în cadrul FEstudIS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii au parte începând de astăzi de o săptămână plină de evenimente organizate special pentru ei în cadrul celei de-a zecea ediţii a Festivalului Studenţesc „FEstudIS".

Timp de 7 zile, tinerii se pot distra la evenimentele şi concertele organizate în parcarea Casei de Cultură a Studenţilor, dar şi în cortul amplasat în parcarea Universităţii „Petre Andrei".

Festivalul debutează astăzi, la ora 18.00, cu parada devenită tradiţie în cadrul căreia se vor reuni toate cele 30 de asociaţii studenţeşti din Iaşi. Traseul paradei în care vor defila tinerii este Palatul Culturii-Casa de Cultură a Studenţilor, unde va avea loc concursul pentru desemnarea celei mai originale prezenţe.

Filme de succes, rulate la cinema

În fiecare seară, de la ora 20.00 vor fi organizate concerte cu trupe precum Bucovina, Hungover, Aamin, Fingerprint, dar şi formaţii folk sau artişti ieşeni. În paralel, din această seară până vineri, la Cinematograful Republica vor rula şase filme româneşti şi scurtmetraje, la finalul cărora vor fi invitaţi Victor Rebengiuc, Şerban Marinescu, Cecilia Barbora, Alexandru Maftei, Dana Voicu şi Tudorel Filimon. Aceştia vor purta discuţii cu publicul cinefil la finalul peliculelor.

Şapte Ligi s-au retras de la FEstudIS

Preţul biletelor de intrare vor costa 2 lei sau 10 lei pentru tot festivalul.

Gunoi strâns în baza de agrement Ciric

În cadrul evenimentului studenţesc, în cortul din parcarea Universităţii „Petre Andrei" vor fi organizate petreceri şi concerte ale unor trupe rock din Chişinău, cum ar fi Snails, Paralela 57, dar şi a trupelor ieşene Mat, Super Nation.

Duminică, în ultima zi de festival, vor fi organizate activităţi de voluntariat pentru salubrizare în zona Ciric. De la ora 22.00, în parcarea CCS va avea loc comemorarea Zilei Mondiale a persoanelor care au decedat din cauza HIV-SIDA.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite