Şapte Ligi s-au retras de la FEstudIS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A IX-a ediţie a festivalului care are loc între 10-16 mai va fi mai săracă anul acesta, atât în fonduri, cât şi în organizaţii. Politehniştii au boicotat evenimentul.

Şapte ligi studenţeşti de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ au decis  să nu participe la „singura sesiune aşteptată“. Cei care au hotărât să-şi retragă proiectele, nemulţumiţi de modul în care Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) a administrat fondurile şi de proiectele finanţate, sunt studenţii de la Electronică, Telecomunicaţii, Mecanică, Hidrotehnică, Construcţii, Arhitectură şi Chimie.

Atenţionare pentru CCS
Organizaţiile au trimis o scrisoare către CCS în care şi-au precizat nemulţumirile. „Nu suntem de acord să aibă ei meritele când noi ducem pe umeri toată munca. Le-am spus că dorim să ştim câţi bani sunt şi cum vor fi cheltuiţi“, a declarat Marius Imbrea, prim-vicepreşedinte la Uniunea Naţională a Studenţilor din România.

Directorul instituţiei susţine că decizia ligilor nu este îndreptăţită. „Proiectele au fost analizate de aceeaşi comisie şi în aceeaşi zi, în funcţie de continuitate, originalitate şi buget. Ei spun că nu a fost transparenţă, dar toate informaţiile le-au fost puse la dispoziţie“, a declarat Marinela Paşcan, director CCS.

Electrotehniştii au fost singurii care nu s-au retras. Tot ei au cel mai amplu proiect, „Universitariada“, o competiţie ce uneşte şapte sporturi: fotbal, tenis, streetball, badminton, tenis de masă, şah şi table. „Nu avea rost să ne retragem. Facem aceste activităţi din resurse proprii şi sponsorizări“, a declarat Ionuţ Galea, preşedintele Ligii Studenţilor Electrotehnişti.

Suma iniţială aprobată pentru proiect era de 10.000 de lei. „Credeam că vom primi bani de la Primărie, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Am redus bugetul la 5.200 de lei“, a explicat Paşcan.

Program „de seară“ FEstudIS

Luni, 10 mai 2010

ora 18.30 - Parada organizaţiilor studenţeşti

ora 20.00 - Parada Zmeelor - Parcare Casa Studenţilor

ora 20.00 - Deschiderea oficială a festivalului şi spectacolul de deschidere - Parcare Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi.Invitaţi ALTERNOSFERA.

Marţi, 11 mai 2010

ora 18.00 - 20.00  - Serile Clubului „Richard Oschanitzky" - Studioul Muzical - Casa de Cultură a

ora 20.00 - Seară folclorică - Parcare Casa Studenţilor

Miercuri 12 mai 2010

ora 18.00 - 20.00  - Serile Clubului „Richard Oschanitzky" - Studioul Muzical - Casa Studenţilor

ora 19.00 - Serile filmului românesc la Iasi - Cinematograful Victoria - "Legaturi bolnavicioase" - invitat - regizorul Tudor Giurgiu - un film de excepţie cu Tudor Chirilă, Maria Popistaşu şi Ioana Barbu.

ora 20.00 - Spectacol de muzică folk  - Parcare Casa Studenţilor

Joi 13 mai 2010

ora 19.00 - Serile filmului românesc la Iasi - Cinema Victoria - "Eu cand vreau sa fluier, fluier" - invitat special regizorul Florin Serban.

ora 20.00 - Concert rock  - Parcare Casa Studenţilor

ora 22.00 - Medieval body painting - Sala Foaier - Casa de Cultură a Studenţilor

Vineri, 14 mai 2010

ora 19.00 - Serile filmului românesc la Iasi - Cinema Victoria - "Cand se stinge lumina", "Plictis si Inspiraţie", "Sasa, Grisa si Ion" (scurt metraje) si "Tache" - invitat special regizorul Igor Cobileanski

ora 20.00-22.00  Concert Unplugged  - Parcare Casa de Cultură a  Studenţilor

ora 21.00 - 6.00 - Cinemaraton  - Casa de Cultura "Mihai Ursachi"Iaşi

Sâmbătă 15 mai 2010

ora 18.30 - Spectacol Elegance 20 - Sala Gaudeamus - Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi

ora 20.00 - Concert Rock - Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi

ora 21.00 - Karaoke în stil studenţesc - Casa Universitarilor

Duminică 16 mai 2010

ora 18.00 - 2000  - Serile Clubului „Richard Oschanitzky" -Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi

ora 20.00 - Concert Rock Alternativ  - Parcare Casa Studenţilor

ora 22.00 -  Ziua lumânărilor aprinse - Parcul Voievozilor

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite