Tentativă de suicid cu detergent la un centru al Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 21 de ani, bolnav de SIDA, a încercat să se sinucidă miercuri noapte înghiţind detergent.

Iaşi: Mama cu HIV care a născut o fetiţă sănătoasă: „M-au sfătuit să renunţ la copil“

Acesta se afla în Centrul de Plasament Gulliver, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC), unde locuia în aceeaşi cameră cu un prieten. Ambii sunt seropozitivi şi beneficiari ai fundaţiei Alături de Voi.

Cu toate că surse neoficiale susţin că tânărul ar fi încercat să-şi ia viaţa deoarece rămăsese fără medicamentele antiretrovirale, reprezentanţii DGASPC susţin că tânărul avea probleme psihice mai vechi şi că acestea l-au împins să facă gestul.

Ieşenii infectaţi cu HIV în anii '90 luptă cu boala la atelierul de creaţie (FOTO)

„A luat o gură de detergent. El mai stă în cameră cu un prieten de aceeaşi vârstă, au maşină de spălat şi probabil că prietenul său a ieşit din cameră iar acesta a luat din detergent. S-a întâmplat miercuri seara, pe la 22.00, iar la ora 23.00 a şi fost externat", a precizat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Reprezentanţii instituţiei spun că tânărul a mai fost internat la Spitalul de Psihiatrie Socola de 6 sau 7 ori până acum din cauza problemelor de ordin psihic şi că se află în continuare sub tratament.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite