Tehnologie din filmele cu James Bond pentru a copia la examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Nanotehnologia este folosită tot mai mult pentru a copia la examene
Nanotehnologia este folosită tot mai mult pentru a copia la examene

Nanocăşti, bluetooth deghizat în cravată şi ochelari precum şi ceasuri pe care poţi citi texte sunt câteva din dotările puse la dispoziţia elevilor şi studenţilor pentru examenele din această perioadă.

Procurarea acestor echipamente sofisticate nu este însă deloc pentru orice buzunar. Pe site-ul www.copiat-bac.com, preţurile variază de la 140 de lei pentru un handsfree cu bluetooth şi căşti cu microvibraţie pe timpan până la 1.200 de lei pentru o micocameră wireless sub forma unui nasture.

Aceasta din urmă elimină stresul pentru participanţii la examen care vor să nu mai citească subiectele pentru persoana de la capătul celălalt al firului. Cu ajutorul camerei sub formă de nasture amplasată la manşeta hainei, aceştia filmează cuvintele de pe foaie. Imaginile sunt transmise wireless către un laptop situat în apropierea sălii de examen, iar „complicele" candidatului îi citeşte apoi la telefon soluţia subiectelor.

Iaşi: Elevii cer ajutorul lui Dumnezeu înainte de a intra la Bac

Dispozitivele bluetooth care să facă legătura între cască şi telefon sunt deghizate în diverse accesori. Preţul unui ceas bluetooth este de 490 de lei, ochelarii bluetooth costă 550 de lei iar cravata bluetooth poate fi cumpărată cu „doar" 150 de lei. Dispozitivul bluetooth este mascat şi sub forma unui portofel perfect funcţional, contra unei sume de 450 de lei.

Pentru alţi 200 de lei poate fi cumpărat un ceas care poate citi orice fisier word precum şi poze în format JPG şi BMP.

Cum aceste dispozitive sunt foarte greu de observat, unele universităţi au făcut investiţii în echipamente de bruiaj, care întrerup semnalul telefoanelor mobile pe o rază de circa 50 de metri. Conform celor care vând aparatură handsfree studenţilor din campusul Tudor Vladimirescu, un asemenea dispozitiv costă aproape 1.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite