Iaşi: Elevii cer ajutorul lui Dumnezeu înainte de a intra la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gina a citit dn Acatisul Naşterii Domnului înainte de a intra la prima probă de la Bac
Gina a citit dn Acatisul Naşterii Domnului înainte de a intra la prima probă de la Bac

Copleşiţi de tracul inerent examenului maturităţii, mulţi candidaţi apelează la ajutorul divin. Aşa a procedat şi Gina Dumitrache, elevă la Colegiul Tehnic „I. C. Ştefănescu", care a citit din Acatisul Naşterii Maicii Domnului.

Gina a terminat de învăţat încă de sâmbătă pentru primul examen din sesiunea de vară a Bacalaureatului. Cu toate acestea, pentru a fi mai liniştită înainte să ajungă în faţa comisiei de la proba orală la limba română, eleva de la Colegiul Tehnic „I. C. Ştefănescu" a pus mâna pe Acatisul Naşterii Maicii Domnului.

„Sora mea mai mare mi-a dat ideea. Azi-dimineaţă, înainte să ies din cameră, am citit câteva pagini. Mi-a dat o stare de linişte", spune Gina, care vrea să procedeze la fel şi pe durata celorlalte probe de la Bacalaureat. 

„Niciodată nu e prea târziu să ceri un ajutor de la Dumnezeu", adaugă tânăra în vârstă de 19 ani.

Bacalaureat cu emoţii pentru tinerii ieşeni

Până miercuri absolvenţii de liceu vor trece prin emoţiile primei probe orale la examenul de Bacalaureat de anul acesta. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română a început astăzi dimineaţă, când la ora 9.00 primii tineri au intrat în sălile din centrele de examinare.

Ruşine! Jumătate dintre elevii ieşeni nu trec în clasa a noua

Examenul de Bacalaureat de anul acesta vine după rezultatele alarmante înregistrate la simularea efectuată la nivelul judeţului în luna aprilie. Atunci, mai mult de jumătate dintre liceenii înscrişi nu au reuşit să treacă de pragul de promovabilitate.

În plus, atunci nicio şcoală nu a reuşit să obţină promovabilitate de 100%. Doar la 5 unităţi de învăţământ peste 90% din elevi au luat notă de trecere, în timp ce 33 de şcoli au obţinut un procent total de promovabilitate sub 50%.

1.350 de candidaţi  vin a doua oară la Bac

Faptul îngrijorător este că în şapte şcoli din judeţ niciunul dintre elevii înscrişi nu a reuşit să treacă de simularea examenului. Următoarea probă a Bac-ului este cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba maternă, acolo unde este cazul, care se va desfăşura în intervalul 8-10 iunie.

În perioada 10-17 iunie absolvenţilor le vor fi testate competenţele digitale, iar între 20 şi 23 iunie cele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise vor fi susţinute în perioada 27 iunie-1 iulie, urmând ca rezultatele să fie afişate pe 3 iulie. Contestaţiile vor fi depuse pe data de 4 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, iar rezultatele finale ale examenului vor fi cunoscute abia pe 8 iulie.

În total, în judeţ sunt aşteptaţi 6.841 de candidaţi, dintre care 1.351 din promoţiile anterioare. Pentru primele probe, cele de evaluare a competenţelor, au fost stabilite 49 de centre de evaluare, urmând ca probele scrise să fie susţinute în doar 24 de centre.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite