Iaşi: Tânăr fără slujbă: „M-am săturat de munca la negru!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de ieşeni au pornit astăzi în căutarea unui loc de muncă stabil, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi de la Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi.

Încă de la primele ore ale dimineţii, oamenii disperaţi să-şi găsească un loc de muncă pentru a avea o sursă de venit cât de cât stabilă s-au înghesuit la uşile Casei de Cultură a Studenţilor, în speranţa că vreun angajator va avea nevoie de serviciile lor. Fie că aveau 18 ani, sau 60 de ani, oamenii au lăsat pe mesele firmelor zeci de CV-uri.

Ieşenii au studiat cu atenţie ofertele angajatorilor:

image

La 18 ani, Radu Stănescu speră că după ziua de astăzi, cineva îi va oferi un loc de muncă. „Pentru că părinţii m-au lăsat să mă crească statul, a trebuit să muncesc singur pentru a-mi câştiga existenţa. Din păcate, până acum am muncit numai la negru, în construcţii. Astăzi sper să-mi găsesc ceva de muncă în acest domeniu, la o societate care să-mi facă şi un contract", spune tânărul care şi-a lăsat CV-ul la cinci potenţiali angajatori, şi speră să fie contactat.

Brăila: Aglomeraţie la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi/VIDEO

Radu Stănescu îşi caută un loc de muncă în domeniul construcţiilor

image


Ieşenii au avut de ales din 1.500 de locuri de muncă oferite de peste 120 de agenţi economici. Din acestea, 200 au fost destinate exclusiv absolvenţilor de studii superioare. Cele mai căutate locuri de muncă au fost cele de manager, agent asigurări, economist şi inginer.

Dacă joburile de la târg le-au făcut cu ochiul tinerilor, cei mai în vârstă au plecat dezamăgiţi spre case. „Din câte am văzut, sunt mai mult meserii de astea noi despre care nu ştim mai nimic. Păi noi suntem din vremurile astea? Majoritatea dintre ei cer experienţă, iar eu am destulă. În schimb, nu sunt la fel de tânăr pe cât şi-ar dori ei“, s-a plâns Victor Mititelu (55 de ani).

„Oferta de locuri de muncă a fost foarte bogată, mai ales că s-a adresat în egală măsură persoanelor cu studii medii, dar şi celor cu studii superioare. Domeniile cele mai solicitate au fost în industrie, construcţii, servicii, comerţ şi confecţii“, a declarat Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM) Iaşi.

Adriana Sârghie, purtător de cuvânt al AJOFM Iaşi:

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite