Iaşi: Ambulatoriul de la "Sf. Ioan", modernizat la jumătate de preţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii judeţului vor semna vineri primul contract pentru pentru modernizarea ambulatoriilor al spitalelor deţinute de Consiliul Judeţean pe bani europeni.

În următoarele zece luni, ambulatoriul Spitalului Clinic de Urgenţe „Sf. Ioan“ va intra în renovare. Şefii CJ vor semna vineri contractul pentru execuţia lucrărilor de modernizare a unităţii medicale. „Lucrările constau în reabilitarea construcţiei existente şi extinderea acesteia, astfel încât suprafaţa totala construită va fi de 317 de metri pătraţi. Ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Urgenţe «Sf. Ioan» Iaşi va fi transformat într-o unitate medicală modernă, ce oferă întreaga gamă de servicii necesare asigurării unui act medical de calitate pacienţilor săi“, a precizat Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvânt al CJ.

Lucrările vor fi executate de Compania de Construcţii Moldoconstruct SA Iaşi, iar valoarea contractului este de 1,7 milioane de lei. Practic, lucrarea este executată la jumătate de preţ în condiţiile în care valoarea estimată a lucrărilor era de 2,7 milioane de lei. „Banii pentru aceste investiţii sunt din fonduri europene nerambursabile, iar cofinanţarea CJ este de 2% din cheltuielile eligibile“, a afirmat Sebastian Tătaru.

Citeşte şi:

Iaşi: Drum cu găuri record spre Vaslui, refăcut pe bani europeni

Drumul spre Suceava, asfaltat sub presiune

CJ a mai pregătit proiectede finanţare şi pentru lucrări de refacere a ambulatoriilor de la Maternitatea  „Cuza Vodă“, a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, şi a celui de Urgenţă „Prof. dr. Nicolae Oblu“.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite