Iaşi: Drum cu găuri record spre Vaslui, refăcut pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe cel mai avariat tronson de drum judeţean, DJ248 Iaşi-Vaslui, vor începe lucrările de asfaltare în această vară.Pe cel mai avariat tronson de drum judeţean, DJ248 Iaşi-Vaslui, vor începe lucrările de asfaltare în această vară.

Şefii Consiliului Judeţean vor semna luni contractul de execuţie a proiectului de modernizare realizat cu fonduri europene nerambursabile. Contractul a fost câştigat de asociaţia de firme JAOP - Sociedade de Empreitadas  SA Portugalia şi Moldotrans Auto din Iaşi. „Proiectul cu finanţare europeană are o valoare totală de peste 70 de milioane de lei, din care aproape 58 reprezintă valoare nerambursabilă. Lucrările din acest proiect vizează intervenţii pe 37,9 kilometri de drum judeţean între Iaşi şi Vaslui pe traseul Ciurea-Mogoşeşti- Grajduri- Scânteia şi spre Vaslui, Rebricea şi Vultureşti", a precizat vicepreşedintele CJ Victor Chirilă.

Citeşte şi:

Drumul Iaşi- Vaslui, blocat în contestaţii

Valoarea ofertei depusă de asociaţia de firme pentru reabilitarea drumului este de 42,3 milioane de lei, fără TVA. Acest drum judeţean nu a mai beneficiat de intervenţii de câţiva ani, deoarece şefii judeţului au aşteptat să acceseze fondurile europene nerambursabile.

Un singur drum început cu bani UE

La nivelul CJ, sunt semnate trei contracte de finanţare privind refacerea unor drumuri judeţene cu fonduri europene. Singurul proiect demarat, din 2008 până în prezent, este cel de modernizare a DJ 208 Neamţ-Iaşi-Suceava. Contractul a fost obţinut de firma PA&CO International, deţinută de omul de afaceri Costel Căşuneanu. Acest drum va fi refăcut în doi ani. Licitaţia pentru execuţia DJ 282 Iaşi-Botoşani este contestată şi lucrările sunt blocate.

Citeşte şi:

Drumul spre Suceava, asfaltat sub presiune

Iaşi: Căşuneanu a câştigat în instanţă contractul pentru lucrări la drumul Iaşi-Suceava

Iaşi: Fotografii, probe pentru a aloca bani publici la CJ

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite