Singurul 10 la Evaluarea Naţională din mediul rural ieşean, luat de o elevă de la Vlădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Livia Pleşca, absolventă a Grupului Şcolar Vlădeni, a obţinut notă maximă la examenul de final de a VIII-a. Tânăra are chiar şi media de admitere 10, ea terminând fiecare an de studiu cu brio. În continuare a fost repartizată la unul dintre liceele ieşene de elită, Colegiul „Costache Negruzzi" şi vrea să urmeze Facultatea de Arhitectură.

Livia Pleşca a adus mediului rural ieşean nota 10. Tânăra, absolventă a Grupului Şcolar Vlădeni, a fost un elev model participând anual la olimpiade şi competiţii şcolare la care mereu s-a clasat pe primele poziţii. 

În clasa a VII-a obţinut locul II la Olimpiada Judeţeană de Biologie şi menţiune la cea de Matematică. Anul trecut a luat locul III la Olimpiada Judeţeană de Limba Română şi primul loc pe ţară la Poveştile Cangurului, concurs de limba română. Anul acesta a obţinut poziţia secundă la acelaşi concurs.

image

Susţine că rezultatele la Evaluarea Naţională îi răsplătesc munca depusă în decursul celor opt ani de studiu în care a avut numai 10 pe linie. A reuşit această performanţă datorită programului strict pe care l-a urmat.

Admitere liceu 2011 în Iaşi. Vezi aici unde ai fost admis UPDATE

Un elev ieşean cu nota 9 a ratat locul la liceu

„Niciodată nu mă culcam mai târziu de 22.00, iar temele mi le făceam până în ora 20.00. evitam să absentez de la şcoală, iar dacă se întâmpla să lipsesc luam lecţiile de la colegii mei. Secretul a fost că am avut un program bine structurat pe care l-am respectat. Zilnic, alocam circa 3-5 ore studiului", spune Livia.

Eleva susţine că nu a făcut nicio oră de meditaţie în particular şi că subiectele de la Evaluarea Naţională i s-au părut accesibile. „La ultima parte a probei de matematică problemele mi s-au părut chiar interesante. La limba română trebuia să ai şi o anumită sclipire, nu a fost totul numai pe cunoştinţe teoretice", spune Livia.

Repartizată la un liceu de elită din Iaşi

Clasele IX-XII le va urma la Colegiul „Costache Negruzzi", specializarea matematică-informatică intensiv engleză. Ştie deja şi facultatea pe care vrea să o urmeze: Arhitectura. „De un an şi jumătate mi-am descoperit această plăcere pentru arhitectură. Am început să colecţionez tot felul de reviste de specialitate, m-am documentat şi de pe internet şi sper să rămân cu această opţiune. Poate am să prind o bursă de studiu în străinătate", mai spune Livia.

DEZASTRU Topul liceelor din Iaşi cu cele mai mici medii de admitere. La 11 instituţii din oraş s-a intrat cu note sub 5

Top licee din Iaşi unde s-a intrat cu cele mai mari medii

Tânăra este apreciată şi de profesorii de la şcoală. „Este un copil excepţional, extrem de sârguincios, nu a lipsit niciodată nemotivat. Şi-a dat silinţa să înveţe cât mai multe. La noi la şcoală mai sutn încă şapte elevi cu note peste 9,40 la testarea naţională“, spune Vasile Tătaru, directorul Grupului Şcolar Vlădeni.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite