Iaşi: Simirad dă peste 260.000 de lei pentru o clădire goală (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Consiliului Judeţean a alocat în şedinţa de vineri suma de 267.000 de lei pentru paza şi întreţinerea Centrului Expoziţional Moldova. Clădirea construită cu suma de 8 milioane de euro din fonduri europene stă goală, nefolosită deoarece edilii nu au găsit o firmă care să administreze imobilul.

Edilii au tăiat panglica la o hală goală pentru expoziţii

Centrul Expoziţional Moldova va rămâne goală până în luna iunie, timp în care şefii judeţului trebuie să găsească un administrator

image

Inaugurată cu fast în luna decembrie 2010, clădirea de 8 milioane de euro care se întinde pe 60.000 de metri pătraţi mai înghite de la bugetul judeţului peste 267.000 de lei pentru pază, explotare şi întreţinere până în luna iunie.

image

Fondurile vor acoperi facturile la gaze naturale, energie electrică, apă potabilă şi plata celor cinci agenţi de la Direcţia Judeţeană de Pază şi Ordine. Aceştia vor fi plătiţi cu 1.840 de lei individual, factura lunară pe obiectiv fiind de 9.200 de lei.

„Contractul de pază va fi valabil până când centrul va fi preluat de firma care o va administra, adică până în luna iunie“, a spus Constantin Simirad, preşedintele CJ.

image

Mega-construcţia din CUG ar trebui să găzduiască expoziţii şi târgurile a sute de firme din toată Moldova.

Consiliul Judeţean se specializează în studii de oportunitate. Edilii aruncă peste 18.000 de euro pentru o idee

Activitatea centrului este practic nulă deoarece şefii judeţului au decis să plătească un studiu de oportunitate pentru a afla ce să facă cu investiţia. Abia peste câteva luni, CJ va desemna o firmă care să administreze sau să concesioneze clădirea, în funcţie de soluţie propusă în studiu.

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite