Iaşi: Edilii au tăiat panglica la o hală goală pentru expoziţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inaugurarea Centrului Expoziţional Moldova
Inaugurarea Centrului Expoziţional Moldova

Şefii oraşului au inaugurat astăzi cu mult fast Centrul Expoziţional Moldova, construit la Iaşi, prin fonduri PHARE, în valoare de 5 milioane de euro.

După trei ani de lucrări, cu probleme în execuţie şi numeroase suplimentări de fonduri, edilii au deschis uşile clădirii în zona CUG, de 6.000 de metri pătraţi pentru târguri şi expoziţii, care va sta goală şi fără angajaţi până în primăvară.

„Vom concesiona Centrul Expoziţional unei firme care să-l administreze şi să-l facă rentabil. Trebuie să scoatem la licitaţie modul de administrare a centrului şi să mai angajăm 50 de persoane", a spus Constantin Simirad, preşedintele CJ.

Autorităţile preconizează că peste 1.600 de firme vor veni în centru în fiecare an, pentru expoziţii, târguri, producţie şi vânzare.Oficialii cred că activitatea Centrului Expoziţional va fi mult mai intensă faţă de Tehnopolis, aflat peste drum.

„A fost un proiect dificil. Este cel mai important centru din ţară, după Romexpo din Bucureşti“, a precizat Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului.

Citeşte şi:

Iaşi: Centrul Expoziţional va fi dotat cu mobilier

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite