Simirad a dat undă verde pentru „mausoleul“ din centrul Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viitorul sediu al CJ se află în spatele Stării Civile
Viitorul sediu al CJ se află în spatele Stării Civile

Şeful judeţului a preferat să taie din salariile anga-jaţilor decât să renunţe la construcţia unui nou sediu pentru Consiliul Judeţean. Preşedintele Consiliului Judeţean a dat dispoziţie astăzi pentru începerea lucrările la imobilul de pe strada Vasile Alecsandri, numărul 6.

Citeşte şi:

Iaşi: Criza la CJ: 8,5 milioane de lei pentru o clădire

Proiectul controversat de consolidare, refuncţionalizare şi mansardare a clădirii va scoate din vistieria judeţului peste 8,35 de milioane de lei, la care se adaugă 460.000 de lei pentru proiectare, 63.500 de lei cheltuieli pentru darea în exploatare şi alte cheltuielie neprevăzute, de 656.000 de lei, adică un total de 9,533 milioane de lei.

Contractul pentru execuţia lucrărilor va fi semnat miercuri cu societăţile Compania de Construcţii Moldoconstruct şi Das Iaşi, care au câştigat licitaţia cu o ofertă de 6,48 milioane de lei.

„Sperăm ca sediul să fie terminat în 18 luni, astfel încât înstituţia să funcţioneze într-un spaţiu adecvat, în parametrii normali. Avem o penurie de spaţii aici, plus că în acest mod valorificăm şi un monument istoric“, a spus Simirad.

20 de locuri de parcare

Şefii judeţului au alocat în bugetul pentru acest an suma de 4,9 milioane de lei pentru ca imobilul de pe strada Vasile Alecsandri să fie transformat în sediu de birouri pentru CJ.

Suprafaţa utilă a clădirii este de peste 3.600 de metri pătraţi, din care pe jumătate vor fi amenajate 100 de birouri şi săli de conferinţe. Spaţiul va avea doar de 20 de locuri de parcare. „Vom concentra în noul sediu toţi funcţionarii CJ, inclusiv cei care lucrează în Casa Agronomului din Bucium. În Casa Pătrată vor mai funcţiona doar câteva birouri“, a mai spus Simirad.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite