Iaşi: Criza la CJ: 8,5 milioane de lei pentru o clădire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mijlocul acestei luni este programată licitaţia pentru consolidarea clădirii situată în strada Vasile Alecsandri. Deşi trebuie să renunţe la unii angajaţi şi să reducă cheltuielile de funcţionare, conducerea judeţului vrea cu orice preţ să bage bani în refacerea unei clădiri. 

În plină criză, aleşii judeţeni nu renunţă la planurile măreţe. „În data de 19 iulie va avea loc licitaţia pentru execuţia lucrărilor de consolidare, refuncţionalizare şi mansardare a clădirii monument istoric din strada Vasile Alecsandri, imobil deţinut de CJ“, a anunţat Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvânt al CJ. Şefii instituţiei sunt dispuşi să aloce peste 8,5 milioane  de lei pentru ca această clădire să fie transformată în sediu de birouri pentru CJ.

Citeşte şi:

Angajaţii de la CJ Iaşi vor primi retroactiv un spor de 10%

„Plata va fi făcută etapizat. În bugetul pe acest an sunt repartizate 2,7 milioane de lei. Lucrările vor începe în toamnă“, a mai spus Tătaru.

Clădirea va fi gata într-un an şi jumătate

Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean, a anunţat că lucrărilor vor fi făcute eşalonat, în trei-patru ani. Cu toate acestea, potrivit anunţului de participare la licitaţie, firma care va câştiga contractul va trebui să predea lucrarea în 18 luni de la emiterea ordinului de execuţie, iar aceasta va avea o garanţie de 24 de luni. Potrivit proiectului, în prima etapă vor fi demarate lucrări la mansardă. Suprafaţa utilă a clădirii este de peste 3.600 de metri pătraţi, din care pe jumătate vor fi amenajate 100 de birouri şi o sală de conferinţe.

image

Spaţiul va beneficia doar de 20 de locuri de parcare. Clădirea va avea o zonă pentru arhivă şi un foaier. Ieşenii consideră însă că imobilul ar trebui consolidat, dar pentru un alt scop.

Silvia Ghigea, 67 de ani, E bine că o refac, dar dacă vor să-şi mute birourile în ea ar fi bine să-şi îmbunătăţească şi activitatea.

Marian Buha, 22 de ani, Să o refacă, dar să o valorifice şi să aducă bani la buget că este într-o zonă centrală.

Ungurii şi sârbii profită din plin de pe urma crizei din România

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite