Iaşi: Semafor cu aprobări de la minister

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietonul s-a angajat in traversare prin loc nepermis fără să se asigure
Pietonul s-a angajat in traversare prin loc nepermis fără să se asigure

Siguranţa locuitorilor din zona Popas Păcurari va fi discutată la Minsiterul Transporturilor. Şefii Primăriei Iaşi au decis să facă o adresă la Guvern, după ce reprezentanţii de la Drumuri şi Poduri Iaşi au refuzat să dea avizul pentru montarea unui semafor pe DE583, la limita dintre municipiu şi comuna Rediu.

Citeşte şi: Iaşi: Îşi riscă viaţă ca să ajungă la autobuz

„În urma discuţiilor purtate ieri, cei de la Drumuri şi Poduri şi-au susţinut punctul de vedere şi din acest motiv vom face o adresă la minister, mai ales că şi reprezentanţii Poliţiei Rutiere insistă să punem un semafor în acea zonă“, a precizat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

În urmă cu câteva zile, municipalitatea a decis să dea curs solicitărilor venite din partea mai multor persoane care locuiesc în zona Popas Păcurari. Oamenii s-au plâns că în lipsa unui semafor, riscă zilnic să fie loviţi de maşini în timp ce traversează strada pentru a ajunge la staţia de autobuz.

Cei de la Drumuri şi Poduri au refuzat însă să-şi dea avizul pe motiv că montarea unui semafor în zonă nu este justificată. „Le-am comunicat în scris că este un traseu de drum naţional, iar semaforizarea nu este justificată“, a spus Viorel Scutaru, şeful Direcţiei de Drumuri şi Poduri Iaşi, cu o zi înainte de întâlnirea cu reprezentanţii municipalităţii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite