Iaşi: Îşi riscă viaţă ca să ajungă la autobuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietonii sunt nevoiţi să treacă strada neregulamentar
Pietonii sunt nevoiţi să treacă strada neregulamentar

În fiecare dimineaţă, zeci de adulţi şi copii fac slalom printre maşinile care circulă cu viteză, în timp ce edilii spun că nu este nevoie de o trecere de pietoni în zonă.

Mădălina Asofiei, din Valea Lupului, are 18 ani şi este elevă la un liceu din oraş. În fiecare dimineaţă, tânăra se gândeşte cu groază că va trebui să înfrunte încă o dată moartea doar pentru a se putea urca în microbuzul care merge spre oraş.

„Îmi vine foarte greu. În primul rând trebuie să plec în fiecare dimineaţă cu cel puţin zece minute mai devreme. Cinci minute le pierd până când reuşesc să prind un moment în care traficul este mai puţin aglomerat, apoi trebuie să aştept autobuzul. Practic sunt îngrozită, gândindu-mă că trebuie să trec printre maşini“, povesteşte eleva. Groaza fetei este cu atât mai mare cu cât, în trecut, în timp ce aştepta în staţia de autobuz, a văzut cu ochii ei cum un bărbat a fost spulberat de o maşină în timp ce trecea prin locul respectiv.

Copiii, victime sigure
„S-a întâmplat chiar sub ochii mei. În plus, o rudă de a mea a fost lovită cu ani în urmă chiar pe strada asta“, a mai spus fata. Aceeaşi teamă o simt în fiecare dimineaţă zeci de persoane care traversează E583.Oamenii nu înţeleg de ce până în acest moment autorităţile nu au luat nicio măsură.  „Ştiu că au fost foarte multe accidente aici şi sunt foarte mulţi copii care traversează în zonă. Trebuie neapărat un semafor sau măcar o zebră“, spune Nicolae Bere, electrician.

Constantin Andronic (60 de ani) locuieşte de zece ani în Valea Lupului. Bărbatul îşi duce în fiecare dimineaţă vaca la păscut. Pentru asta, traversează E 583 prin dreptul Popasului Păcurari. „La orele aglomerate, zeci de oameni trec pe partea cealată să ajungă în staţie. De atâţia ani am învăţat să am multă răbdare, dar tot îmi este frică să trec“, spune bărbatul. 

Ping-pong cu semaforul salvator
Cu puţin timp în urmă, municipalitatea ieşeană a anunţat că în zonă va fi instalat un semafor. Ulterior, această variantă a căzut pentru că reprezentanţii Direcţiei de Drumuri şi Poduri Iaşi au ajuns la concluzia că numărul mic al pietonilor nu justifică o astfel de lucrare.

„Săptămâna trecută le-am comunicat în scris că este un traseu de drum naţional, iar semaforizarea nu este justificabilă“, a spus Viorel Scutaru, şeful Direcţiei de Drumuri şi Poduri Iaşi. Reprezentanţii Primăriei Iaşi insistă însă ca în zonă să fie montat un semafor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite