Iaşi: „Se lucrează ca-n anii ’80: doar cu o lopată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii au ajuns la limita răbdării deoarece aleşii locali nu fac nimic pentru ca apa să nu inunde străzile oraşului. Edilii se multumesc să promită că sistemul de canalizare al oraşului va fi modernizat în câţiva ani. Până atunci, oamenii trebuie să facă slalom printre bălţi, când plouă.

Fără apă caldă şi în curând fără apă rece, ieşenii sunt condamnaţi la un chin continuu. Străzile se inundă la fiecare ploaie mai puternică, circulaţia este aproape imposibilă, iar şoferii îşi distrug maşinile în gropile acoperite de ape.

Citeşte şi:

Potop pe străzile Iaşiului

Sistemul de canalizare este foarte vechi şi a fost proiectat să preia precipitaţii de până la 20 de litri pe metru pătrat. „Nu avem ce să facem pentru că sistemul de canalizare funcţionează gravitaţional şi nu poate face faţă unei ploi puternice“, a declarat Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt al Apavital.

Apele, devărsate direct în Bahlui

Autorităţile au scos aseară în oraş toate echipajele, dar muncitorii au desfundat doar gurile de canal unde s-au adunat deşeurile purtate de ploi. „S-au deschis vanetele pentru devărsarea apelor direct în Bahlui, fără a mai trece prin staţia de pompare“, a precizat Manolache. Ieşenii sunt revoltaţi de modul în care acţionează şefii oraşului. „Normal că se circulă atât de greu. Sistemul de canalizare este subdimensionat, iar edilii nu fac nimic. Se lucrează ca în anii ’80: doar cu o lopată, în timp ce alţi muncitori se uită şi se scarpină în nas“, ne-a spus Grigore P. (62 de ani), pensionar.

„Aşteptăm să se usuce străzile pentru a rezolva ceva. Problema este că banii sunt investiţi prost, în lucrări inutile“, a spus Dan Bagiu, inginer de telecomunicaţii.

Dan Bagiu, inginer: Sistemul de canalizare este subdezvoltat, iar autorităţile nu fac nimic.

Grigore P., pensionar: Am fost inginer în construcţii 40 de ani şi la Iaşi nu s-a lucrat niciodată bine.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite