Iaşi: Şantierele eterne au mai prins o iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de la Hala Centrală trebuiau să se termine în 2007
Lucrările de la Hala Centrală trebuiau să se termine în 2007

Edilii spun că şantierul de la Hală se va închide în octombrie 2011, dar nu ştiu când vor termina în Tătăraşi.

Cinci ani s-au scurs de când nu a mai trecut un tramvai prin faţa Palatului Culturii din Iaşi. Motivul îl reprezintă lucrările la pasajul subteran de la Hala Centrală, începute în 2006 şi care nu se mai termină. La acel moment, edilii promiteau că traficul se va relua în condiţii normale până în 2007. Termenele de închidere a şantierelor s-au amânat apoi succesiv, unul dintre motive fiind descoperirea ruinelor istorice de sub strada Anastasie Panu.

Iaşiul, în pericol să devină şantier permanent

„Şantierul de la Hală nu se va închide în timpul iernii pentru că se va lucra la coloanele de interior, care nu depind de vreme“, a explicat Mihai Chirica, director tehnic în cadrul Primăriei Iaşi. Ultimul termen indicat de edili pentru refacerea covorului asfaltic pe ambele sensuri de pe strada Anastasie Panu a fost stabilit pentru octombrie 2011.

Asfalt lipsă în Tătăraşi
Un alt şantier care se confundă deja cu peisajul urban este cel din cartierul Tătăraşi. Începute la jumătatea anului 2008, lucrările pentru înlocuirea liniei de tramvai şi reabilitarea covorului asfaltic s-au blocat imediat ce tramvaiele au început să circule pe noua cale de rulare.

Motivul l-au reprezentat disensiunile dintre Primărie şi constructorul grec Themeli în ceea ce priveşte finanţarea. Concret, din vară încoace nu s-a mai progresat deloc. „Mi-aduc aminte când se spunea că vor pune asfalt nou. În ritmul ăsta nu o să termine treaba nici în zece ani“, a spus Vasile N., un comerciant din Tătăraşi. Autorităţile se feresc să mai dea încă un termen limită pentru şantier.

„Lucrările nu pot continua din cauza litigiului pe care îl avem cu firma contractată. Mai întâi trebuie să facem o licitaţie pentru a încredinţa şantierul unei alte firme“, a precizat Mihai Chirica.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite