Iaşiul, în pericol să devină şantier permanent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii de la Agenţia de Dezvolatre Nord-Est (ADRNE) au atras atenţia administraţiei ieşene că proiectele depuse în Planul Integrat de Dezvoltare pentru Polul de Creştere Iaşi (PIDPC) trebuie etapizate.

În caz contrar, municipiul se va transforma într-un şantier imens timp de patru ani din cauza multitudinii proiectelor depuse. „Am vorbit cu primarul şi i-am spus că trebuie să etapizeze proiectele din PIDPC, altfel Iaşiul va fi în şantier câţiva ani“, a spus Constantin Apostol, directorul ADRNE.

Doar patru proiecte evaluate

Din cele 37 de proiecte înaintate de edilii oraşului pe Programul Operaţional Regional, doar patru sunt în stadii avansate, iar restul sunt pe lista de rezervă.

„Cele patru proiecte au o valoare totală de 277 milioane de lei şi sunt în evaluare tehnică şi financiară“, a spus Georgeta Smâdu, coordonator Pol de Creştere Iaşi.

La jumătatea perioadei de implementare a programelor europene, specialiştii au tras un semnal de alarmă asupra blocajelor care pot apărea din cauza lipsei personalului şi a imposibilităţii creditării.

„Un mare pericol este plecarea specialiştilor, gradul de îndatorare mare, defectele din sistemul bancar şi, nu în ultimul rând, legea achiziţiilor publice. Proiectele Iaşiului sunt în întârziere din cauza contestaţiilor la licitaţii“, a mai spus Apostol.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite