Iaşi: Şanse de angajare pentru proaspeţii disponibilizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 150 de ieşeni şi-au pierdut locul de muncă în prima lună a anului. Numărul acestora a scăzut la o treime faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009.

Numărul de şomeri ieşeni a crescut cu 156 de persoane în ultima lună. Dificultăţile economice cu care se confruntă companiile din judeţ îşi pun, în continuare, amprenta asupra a zeci de familii.

„Până acum am fost anunţaţi cu privire la concedierea colectivă a 79 de persoane şi individuală a 77. 56 dintre acestea provin din construcţii, 36 din servicii şi 15 din comerţ", a detaliat Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi.

Iaşi: Creşte oferta de joburi în construcţii

Cu toate acestea, şanse de angajare sunt şi pentru proaspeţii şomeri, mai ales având în vedere că oferta de joburi în construcţii a început să crească. „În ultima săptămână numărul ofertelor de locuri de muncă în domeniul construcţiilor a crescut, persoanele ajunse în evidenţa AJOFM Iaşi ca urmare a disponibilizărilor colective şi individuale îşi vor putea găsi un loc de muncă în perioada următoare", a explicat reprezentantul instituţiei.

Iaşi: Şanse de recalificare pentru peste 200 de şomeri

Numărul celor care şi-au pierdut serviciul este similar cu cel din ianuarie 2010, când 160 de ieşeni au fost concediaţi. Cu toate acestea, a ajuns abia la o treime comparativ cu prima lună a anului 2009, când 500 de persoane au fost disponibilizate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite