Iaşi: Creşte oferta de joburi în construcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul de joburi vacante oferite şomerilor prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi a depăşit 700 de posturi. Acestea nu sunt, însă, suficiente pentru cei 22.000 de ieşeni rămaşi fără serviciu.

Oferta de zilele acestea totalizează 754 de posturi. Foarte puţine dintre acestea sunt disponibile pentru ieşenii care au absolvit studii superioare. "60 de locuri de muncă sunt oferite acestor persoane. Restul de 694 sunt pentru şomerii cu studii medii sau gimnaziale", a precizat Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

Iaşi: Oferta de joburi în Danemarca - 60 de ore pe săptămână şi cazare la cortul adus de acasă, contra cost

Cele mai multe joburi vacante sunt în domeniul confecţiilor, angajatorii solicitând din ce în ce mai mult personal „cu experienţă" după cum se arată în anunţurile de angajare.

„Multe posturi vacante mai sunt şi în domeniul serviciilor, unde angajatorii solicită şi 25 de salariaţi pentru comerţ, 135 pentru asigurări şi trei pentru transporturi", a completat purtătorul de cuvânt al AJOFM.

Iaşi: A trecut Prutul înot ca să-şi găsească de muncă

De asemenea, zilele acestea se înregistrează din ce în ce mai multe slujbe vacante în domeniul construcţiilor, totalul ajungând acum la 130 de locuri de muncă libere. Şi în industrie oferta de joburi a ajuns în prezent la 135 de posturi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite