Un membru al clanului Corduneanu a fost eliberat (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre Constantin Darie pe care oamenii legii îl suspectează că ar fi participat la o tentativă de înşelăciune cu un apartament.

Ora 16.40 Ilincariu a fost reţinut preventiv pentru 29 de zile. Darie a fost lăsat în libertate.

Ora 15.10 În urmă cu câteva minute Constantin Darie a plecat liber după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere emisă ieri de procurori. În sala de judecată a mai rămas Iulian Ilincariu căruia îi expiră la ora 16.30.
Deocamdată judecătorii nu s-au pronunţat cu privire la propunerea de arestare preventivă a celor doi.
„Clientul meu este acum liber şi sper să rămână aşa având în vedere faptul că dacă în prima fază instanţa l-a pus în libertate deşi era acuzat de patru infracţiuni de complicitate la înşelăciune şi una de sprijinire a unui grup infracţional şi nu a constituit un pericol social, cu atât mai mult sper să fie lăsat liber când este acuzat doar de o tentativă la complicitate la înşelăciune", a declarat avocatul Bogdan tufeanu, apărătorul lui Constantin Darie.
Cel mai probabil judecătorii se vor pronunţa cu privire la propunerea de arestare preventivă pentru cei doi după ora 16.00.

Ora 11.45 Judecătorii le-au dat termen avocaţilor celor doi să studieze dosarele cu propunerile de arestare preventivă până la ora 13.30-14.00.
Jandarmii au încuiat sala de judecată.

Ora 11.30 Ilincariu şi Darie au fost aduşi la Tribunal şi au intrat deja în sala de judecată. Propunerile de arestare preventivă a celor doi au aproximativ 100 de pagini, iar materialul de urmărire penală nu mai puiţin de patru volume.

Mai citiţi:

Sora Cordunenilor: „Ştiţi cine sunt eu. Vă dau foc!“

Secretul reţetei de furat a Cordunenilor

Noi reţineri în dosarul Cordunenilor

Ora 11.10 Dintre cele şase persoane reţinute aseară în dosarul Cordunenilor doar pentru două s-a dat decizia de arest preventiv, respectiv pentru Iulian Ilincariu şi Constantin Darie. Judecarea recursului, care trebuia să aibă loc astăzi la ora 9.00, s-a amânat până la ora 14.00.
Avocaţii celor 16 inculpaţi au invocat faptul că n-au avut timp să studieze încheierea deciziei prin care s-a stabilit menţinerea Cordunenilor în arest.

Tot astăzi, în câteva ore, urmează să fie soluţionată propunerea de arest preventiv formulată de procurori pentru şase persoane reţinute în cursul serii trecute, care fac parte din reţeaua clanului Corduneanu şi care sunt suspectate de infracţiuni de înşelăciune cu apartamente şi terenuri.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite